Çöpler Mahallesi Muhtarı: ‘Orayı terk edin’ uyarısı yayınlamışlar

Çöpler Mahallesi Muhtarı: ‘Orayı terk edin’ uyarısı yayınlamışlar

İlksayfa Gazetesi olarak Erzincan İliç’te maden faciasının yaşandığı Çöpler Mahallesi’nin Muhtarı Mahmut Öz’e ulaştık. Öz, “ 'Orayı terk edin' diye bir uyarı yayınlamışlar. Bu kişilerde bunu gözlemlemek için gitmiş, hadise olmuş o anda” dedi.

Erzincan İliç’te gerçekleşen maden faciasında göçük altında kalan işçilerden birinin Çöpler Mahallesi Muhtarı Mahmut Öz’ün yeğeni olduğu öğrenildi. Öz, toprak altında kalan 9 işçinin 3’ünün Çöpler Mahallesinden olduğunu belirterek, “Biri benim yeğenim. Vallahi ne diyeyim ne anlatayım bilmiyorum” diye konuştu.

Erzincan İliç’te özel bir firma tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçiyi arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

asdadada.jpg

Resmi açıklamalara göre; Madene 350 metre mesafedeki Fırat Nehrine doğru hareket eden toprak yığınının siyanür ve sülfürik asitli olduğu belirtilirken; zehirli yığının Fırat Nehrine ulaşmaması için önlemler alındığı açıklandı. Mahalle Muhtarı Mahmut Öz, “Çevre tespiti yapılmaya çalışılıyor. Daha araç gereç çalışmaya başlamadı yani. Biri yeğenim. Vallahi ne diyeyim ne anlatayım bilmiyorum. Yıllardır burada çalışan bir maden. En ufak bir kaza bela görmemiştik. Hatta Türkiye standartlarının çok üstünde çalışan bir firma diye düşünüyorduk. Maalesef böyle bir elim kaza ile karşılaştık” ifadelerini kullandı.

manset.jpg

BİRİ BENİM YEĞENİM

Çöpler Mahallesi Muhtarı" Mahmut Öz gazetemize özel yaptığı açıklamada, “Toprak altında kalan 9 işçiden ikisi bizim köylü. Çevre tespiti yapılmaya çalışılıyor. Daha araç gereç çalışmaya başlamadı. Onlardan biri benim yeğenim. Diğeri ise bizim köyden. 9 işçiden 3’ü köyden. Diğerleri de komşu köylerden gelerek madende çalışan işçilerden. Ekmek parası kazanmaya gelmişler. 3 kişinin bölgede rapor tutmak için bulunuyordu. Fakat net bir bilgiye ulaşamadık. Ama duyumlar bu yönde. ‘Orayı terk edin’ diye bir uyarı yayınlamışlar. Bu kişilerde bunu gözlemlemek için gitmiş, hadise olmuş o anda" dedi.

aaasd.jpg

MAALESEF BU NOKTADAYIZ

Muhtar Öz, facianın yaşandığı maden hakkında şu şekilde konuştu;

“Vallahi ne diyeyim ne anlatayım bilmiyorum. Yıllardır burada çalışan bir maden. En ufak bir kaza bela görmemiştik. Hatta Türkiye standartlarının çok üstünde çalışan bir firma diye düşünüyorduk. Fakat böyle bir elim kaza ile karşılaştık. Daha önce birkaç defa tabi patlama falan olmuştu. Ama yerelde herhangi bir sıkıntı yoktu. Hem Erzincan’a hem de Türkiye’ye katma değeri olan bir işletmeydi. Ciddi bir işti ama maalesef durum bu noktaya geldi.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.