Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Çubuk turşusu ithal kapta tutmaz!

Çubuk turşusu ithal kapta tutmaz!

Çubuk turşusunu bilirsiniz dünyaca meşhur. Çubuk turşusu hatta 50’den fazla ülkeye gönderiliyor ve ihracata katkıda bulunuyor. 
***
Güzel bir tadı var, suyu şifa, özelikle kış sofralarının vazgeçilmezi. 
Bildiğiniz üzere tarihi bir geçmişi de var. Hatırlatma maksadıyla kısa bir özet geçmek gerekirse Timur’un, bulduğu her şeyi yiyen fillerinden salatalıkları saklamak isteyen o günkü ahali küplere salatalıkları koyar ve bozulmaması içinde içine sirke döker, ardından aylar sonra bakarlar ki salatalığın tadı değişmiştir. O günden bugüne bölgede turşu kurumu devam eder. Ve Çubuklular her sene ayrı bir lezzet katmıştır bu yiyeceğe. 
**
12 yıldır Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali düzenlenmektedir. Bu yıl 13. düzenlenecek festivalde bir rekor girişiminde bulunulacak. Turşunun başkenti Çubuk’ta dünyanın en büyük turşusunu kurma denemesi yapılacak. Ve eğer başarılı olunursa ‘Guinness Rekorlar Kitabı’na girilmesi sağlanacak. 
***
Hadi bakalım ben de merakla bekliyorum ancak burada küçük bir eleştirim olacak. Rekor denemesinde kurulacak turşunun kabı, yurtdışından getirilecek! Bunu duyduğumda çok üzüldüm. Biliyorsunuz şer güçler 15 Temmuz hain darbe girişiminde yapamadıklarını bugünlerde döviz kurları üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Toplum bu girişime karşı kenetlendi ve altın, döviz bozdurmaya, Türk malı ürünler kullanmaya başladı. 
***
Hal böyle iken turşu kabının yurtdışından getirilmesi naçizane bana göre hoş bir şey değil. İllaki o kabı Türkiye’de yapacak firma vardır. Sayın Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a çağrıda bulunuyorum. Değerli başkanım gelin iptal edin verdiğiniz o kap siparişini, o turşular bizim kendi memleketimizde üretilen kaplarda kurulsun, zira o turşu o ithal kapta tutmaz! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR