Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'te konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'te konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'e açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest'e katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıdan satır başları şu şekilde:

-Kardeşim Aliyev'e teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş için 1000 konut sözü verdi. İnşallah kısa zamanda hak sahiplerine Azerbaycan eliyle teslim edeceğiz.

-Bu attığımız temel birilerinin temel betonuna benzemez. Siz ne demek istediğimi anlıyorsunuz. İlham gardaşım da diyor ki 1 senede bitmesi lazım.

-Bu yıl İstanbul Teknofest bir başka güzel. Tüm genç yüreklere selamlarımı iletiyorum. Dünyanın bir numaralı havacılık uzay ve teknoloji festivalinde bulunmaktan çok memnunum.

-Kıymetli kardeşim ve dostum İlham Aliyev'e katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Şöhreti ülkemizin sınırlarını aşan Teknofest'te sizlerleyiz.

-Teknofest'in milletimize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yarışmaya katılan dereceye giren tüm kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

-Bu etkinliğe 2018 yılında 4033 başvuruyla Bismillah demiştik. Bu yıl 1 milyon yarışmacıya ulaştık. Yarışma kategori sayısı da giderek arttı. Toplam 4 milyon lira ödülle başlayan süreç 44 milyon lirayı buldu.

-Azerbaycan makamları ve halkı bu süreçte bize dostluğun ne demek olduğunu göstermiştir. Biz Türkiye'de bir teknoloji ekosistemi inşa etmek için gerçekten çok çaba sarf ettik.

-Geçen sene Bakü'deydik Samsun'dan Gaziantep'e ülkemizin farklı şehirlerinden bilime meraklı gençlerimizle bir araya geldik.

-Burada yarının bilim adamları girişimcileri var. Aynı zamanda çok değer dünürüm rahmetli Özdemir Bayraktar'ları var. Rabbim hepimizin yolunu, bahtını açık etsin diyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.