Deprem bölgesinden mektup var: İlk kez Ankara’da açıldı

Deprem bölgesinden mektup var: İlk kez Ankara’da açıldı

Büyükşehir Belediyesi ve Mektup Arkadaşlarım Derneği’nin iş birliğiyle Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde “6 Şubat’tan Günümüze Mektuplar” sergisi açıldı. Yaklaşık 50 mektubun bulunduğu sergi, ilgi odağı oldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Mektup Arkadaşlarım Derneği’nin iş birliğiyle “6 Şubat’tan Günümüze Mektuplar” sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Ankaralılar ile buluştu. Büyük depremin hafızalardan silinmemesi ve toplumda farkındalık sağlamak amacıyla Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide; yurt içi ve yurt dışından, depremzede vatandaşlara yazılan birbirinden dokunaklı mektuplar yer alıyor. Yaklaşık 50 mektubun bulunduğu sergi, ilgi odağı oldu. Sergi hakkında gazetemize özel konuşan Mektup Arkadaşlarım Derneği Denetim Kurulu Başkanı Elif Özdil, “Depremde kitaplarını ve evini kaybetmiş Alperen adlı küçük bir miniğimiz, ‘Ben kitap okumayı, mektup okumayı çok seviyorum. Bana mektup yazar mısınız?’ diye bizden bir ricada bulundu. Böylelikle hikâyemiz başlamış oldu” dedi.

6-subat-deprem.jpg

“BANA MEKTUP YAZAR MISINIZ?”

Projenin çıkış hikâyesi hakkında bilgi veren Mektup Arkadaşlarım Derneği Denetim Kurulu Başkanı Elif Özdil, şunları aktardı:

“Depremde kitaplarını ve evini kaybetmiş Alperen adlı küçük bir miniğimiz, ‘Ben kitap okumayı, mektup okumayı çok seviyorum. Bana mektup yazar mısınız?’ diye bizden bir ricada bulundu. Ardından Alperen gibi diğer miniklerimiz de mektup istediler. Bizim mektup arkadaşları projemizin dernekleşme süreci böylelikle ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl 14 Şubat'ta başladık. Talepler giderek çoğaldı, akabinde gönüllülerimizde arttı. Gönüllü projesi büyüdükçe biz de dernek olduk.”

hatay-deprem.jpg

MEKTUPLAR TEKER TEKER İNCELENİYOR

Mektupların depremzedelere ulaşmadan önce kapsamlı bir ekip tarafından teker teker incelendikten sonra çocuklara ulaştırıldığını belirten “Hatay’dan Maraş’a, Adıyaman’dan Osmaniye’ye kısacası tüm deprem bölgesindeki okullara mektup gönderme sürecimiz başladı. Deprem bölgesinde yer alan okullar ile diğer illerdeki okulları eşleştirip mektup yazıyoruz. Deprem bölgesindeki çocuklar için sürekli olarak mektup çağrısına çıkıyoruz. Kişisel Verileri Korunması için metin imzalatıyoruz. Oldukça kapsamlı bir ekibimiz var. Ekibimizin içerisinde hukuk birimi, ruh sağlığı birimi gibi birçok birim yer alıyor. Bu birimlerde gelen mektuplar teker teker inceleniyor. Ekimizin onayından geçmeyen hiçbir mektubu deprem bölgesine çocuklarımıza göndermiyoruz” ifadelerini kullandı.

osmaniye-deprem.jpg

“7 BİN ÜZERİ MEKTUP ULAŞTI”

Şu ana kadar 7 bin üzerinde mektubun ulaştığının altını çizen Özdil, “Sergimizin içeriğinde hem deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin, deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın bize yazdığı mektuplar var. Bunun yanı sıra hassas içerikli olan mektuplar bulunuyor. Diğerleri de bizim deprem bölgesindeki çocuklarımıza yazılan ve var. Londra, Tokyo gibi birçok ülkede de gönüllü mektup arkadaşlarımız var. Bu gönüllü proje o kadar büyüdü ki artık resmi bir dernekleşmeye doğru gittik. Ayrıca Mektup Arkadaşlarım Derneği olarak bölgede bazı faaliyetler gösteriyoruz. Bölgedeki okullarla iletişim halindeyiz. Okullara gidiyoruz, etkinlikler düzenliyoruz. Bölgede faaliyetlerimiz hem mektup yazma etkinlikleri, hem çocukların ilgisini çekebilecek oyunlarla devam ediyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.