Diş tedavisinde korkunç hata! Vida çene kemiğine saplandı

Diş tedavisinde korkunç hata! Vida çene kemiğine saplandı

Diş tedavisi için giden adam gittiği özel klinikte implant yaptırırken korkunç bir olay yaşadı. Doktorun implantı yerleştirirken yaptığı yanlış müdahale sonucu vida çene kemiğini delerek beynine saplandı.

Bursa'da bir vatandaşın sızı yapan dişlerinin tedavisi için gittiği özel bir klinikte implant tedavisi başlatıldı. Doktor çeneye yerleştirecek vidayı zorlayınca vida çene kemiğini delip hastanın beynine saplandı.

İMPLANT TEDAVİSİ KABUSU OLDU

Bursa'da 40 yaşındaki Ramazan Yılmaz, sızı yapan dişlerinin tedavisi için Nilüfer'de bulunan özel bir diş kliniğine gitti. Muayene eden doktor, dişlerin sallandığı için çekilmesi ve implant yapılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, doktorun tavsiyesi üzerine tedaviyi kabul etti. Dişleri çekildikten sonra implant için masaya oturan Yılmaz, korkunç bir hatayla karşı karşıya kaldı.

VİDA KAFATASINDA GÖRÜLDÜ

İddiaya göre, implantı yerleştirmek isteyen doktorun yanlış müdahalesi sonucu vida Yılmaz'ın çene kemiğini delerek kafatasına saplandı. Acı içinde bayılan Yılmaz, röntgen çekildiğinde vidanın kafatasında olduğunu gördü. Doktor, Yılmaz'ı kendi aracıyla Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan tomografi sonucu, vidanın beyin omurilik sıvısının olduğu bölgeye saplandığı ortaya çıktı.

BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Yılmaz, acil ameliyat altına alındı. Saatler süren operasyon sonrası hayatta kalan Yılmaz, günlerce taburcu olmayı bekledi. Sağlığına kavuşan Yılmaz, doktoru aradığında ise büyük bir şok yaşadı. Yaptığı ödemenin iadesini isteyen Yılmaz'a doktor tarafından ret cevabı verildi. Yılmaz, çareyi yargıya başvurmakta buldu.

Yılmaz, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Dişlerimdeki rahatsızlık nedeniyle Nilüfer'de bulunan özel bir diş kliniğine gittim. Yapılan incelemeler sonucunda kemik yapımın ince olduğunu, dişlerimin sallandığını ve implant yapılmasını yönünde işlem olacağı hakkında bilgi aldım. Doktor bana kendisinin 24 yıllık hekim olduğunu ve bu alanda uzman olduğunu söyledi. Biz de kendisine güvenerek bu işi ona bıraktık."

"BEYİN OMURİLİK SIVISININ OLDUĞU BÖLGEYE SAPLANDI"

"Daha sonra dişlerimi çekip, aynı gün implant uygulaması yaparken, işlemde kullandığı cihazın bozuk olduğunu sekreterine söyledi. Bu kez de işlemi eliyle yapmaya başladı. Vidayı yerleştirmeye çalışırken, aşırı yüklendiğini fark ettim. Bunu kendisine söyledim, kemik sesi geldiğini ifade ettim. Fakat bu kez de bana bunun normal olduğunu söyledi. Ama vidayı zorlarken, vida çene kemiğimi delip göz duvarının arkasından beyin omurilik sıvısının olduğu bölgeye saplandı. Ben acıdan dolayı bağırınca röntgen çektirdi."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.