Dolandırıcıların yöntemi bitmiyor: Şimdi de sosyal yardımları kullanıyorlar!

Dolandırıcıların yöntemi bitmiyor: Şimdi de sosyal yardımları kullanıyorlar!

Yaklaşan seçimlerle birlikte, telefon dolandırıcılığında yeni bir yöntem olarak belediye yardımları öne çıkıyor. Uzmanlar “Belediye sosyal yardımlarını kullanarak sizi arayan kişilere inanmayın. Yetkili makamlar ile irtibata geçin” uyarılarında bulunuyor.

Değişen teknoloji ile art niyetli insanların dolandırıcılık yöntemleri de değişiyor. Daha önce birçok bahane ile vatandaşları link ve sms yöntemiyle dolandıran dolandırıcılar şimdide yerel seçimler kullanıyor. Dolandırıcılar bazı belediyelerin sosyal yardımlarını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi yaptığı uyarılarla vatandaşı bilgilendirmişti. Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan uzmanlar vatandaşları şöyle uyarıyor; “Dolandırıcılar insanların zafiyetlerini kullanıyorlar. Cazip vaatlerde bulunuyorlar. Kimse kimseye kolay para vermez. Telefonunuza gelen her linke tıklamayın. Uyanık olunmalıdır” diyor.

1-001.jpg

UYANIK OLUNMALI

Uzmanlar, “Bu tarz dolandırıcılık için yasalar ve emniyet güçlerinin birimleri var. Burada en büyük iş kullanıcılara vatandaşlara görev düşüyor. Uyanık olmaları lazım kimse kimseye kolay para vermez. Kimse kimseyi zengin etmez düşünerek mantıklı kararlar vermeleri lazım bu tarz oyunlara gelmeden dikkat etmeleri gerekir. Vatandaşlar telefonlarına gelen her linke tıklamasınlar biraz dikkat ile dolandırıcıların ağına düşmezler. Böyle bir durumda polise ve savcılığa başvursunlar. Bu gibi durumlar dijital ortamda yapılan suçlara girer” bilgisini veriyor.

2.jpg

İKİ BELEDİYE UYARDI

Konu ile alakalı iki belediye vatandaşları bilinçlendirmek adına uyarılarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi sosyal medya ve basına servis ettiği haber bültenleri ile vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları için uyarılarda bulunmuştu. Belediyeler, dolandırıcıların vatandaşları kendilerinin yaptığı sosyal yardımları kullanarak dolandırmaya çalıştıklarını ve vatandaşların konu hakkında tedbirli olması gerektiğini duyurarak vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

3-001.jpg

İRTİBATA GEÇİLMELİ

Bu gibi dolandırıcılık durumlarında konunun uzmanları tarafından vatandaşlara yapılan en büyük uyarı, bir kurumun ya da bir kişinin adı kullanılarak kendilerine bir mesaj ya da telefon geldiğinde hemen inanmamaları ve konunun aslını bahsi geçenlere ulaşmak şeklinde oldu. Vatandaşların eğer şüpheli bir durumla karşılaşırlarsa anında emniyet birimleri ile irtibata geçmesi bir diğer önemli husus olarak biliniyor.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.