Dolar kurunda yeni gelişme: Dev banka tahminini değiştirdi!

Dolar kurunda yeni gelişme: Dev banka tahminini değiştirdi!

İngiltere merkezli dev banka HSBC, dolar/Türk Lirası kuru tahminini revize ederek, beklenenden daha hızlı bir değer kaybının yaşandığını belirtti. Bankanın analizine göre, TL'nin değer kaybı öngörülerin ötesine geçti.

İngiltere merkezli dev banka HSBC, dolar/Türk Lirası kuru tahminini revize ederek beklenenden daha hızlı bir değer kaybının yaşandığını belirtti. Bankanın analizine göre, TL'nin değer kaybı öngörülerin ötesine geçti. Dövizle ilgili makro değişkenler yakından izleniyor.

HSBC'nin dünkü raporuna göre Türk Lirası'nın değer kaybı hızlanırken, dövizle ilgili makro değişkenlerin çoğu stabil kalsa da enflasyonun beklenenden yüksek seyrettiği vurgulandı. Merkez Bankası'nın TL'nin nominal değer kaybına daha fazla izin verdiği ifade edildi.

1-002.jpg

36 TL TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz kuru politikalarına dikkat çekilen raporda, 22 Şubat'ta TCMB'nin döviz kurunu politika odağı haline getirdiği hatırlatıldı. Merkez Bankası'nın sıkı parasal duruşunun enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynadığı ve Türk Lirası'nın reel değer kazanmasının enflasyon hedeflemesi kapsamında bir ara hedef haline geldiği belirtildi.

Raporda reel döviz değerlenmesinin Türk Lirası için yüzde 10 civarında olabileceği varsayımıyla yapılan analizin sonuçlarına da yer verildi. Analize göre HSBC'nin dolar/TL tahmini 2024 yılı için 36 olarak güncellendi.

HSBC'nin değerlendirmesinde 36 TL tahmininin liranın makro zeminindeki dinamiklerin basitleştirilmesi olduğu kabul edilse de, enflasyonun tahminden yüksek olması durumunda Merkez Bankası'nın daha sıkı para politikaları izleyeceği belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.