Dolmuş ve EGO sınıfta, vatandaş iftarsız kaldı

Dolmuş ve EGO sınıfta, vatandaş iftarsız kaldı

Son bir yılda nüfus yoğunluğu artan Ankara’da EGO ve dolmuş sayılarının yetersizliği, vatandaşları mağdur etti. Ramazan ayında iftar için evine yetişmek için çabalayan insanlar, dolmuş ya da otobüse binmek için saatlerce ayakta bekledi.

Ankara’nın nüfusu en kalabalık ilçelerinden biri olan Altındağ’da dolmuş ve EGO yetersizliği sorunu yaşanıyor. Özellikle de nüfusu yoğun ve kalabalık mahallelere hizmet eden hatlarda vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. Son olarak Ankara iftarına sayılı dakikalar kala Bentderesi dolmuş duraklarında Altındağ’ın ‘Yeniyol’ ve ‘Eskiyol’ diye tabir edilen bölgelerine kalkacak noktalarda oluşan yoğun kalabalıklara rağmen yetersiz gelen ve beklenen dolmuş görüntüleri göze çarptı. Öte yandan aynı bölgedeki EGO otobüsü sayısının yetersiz gelmesiyle iş ve okul gidişi ile dönüş saatlerinde vatandaşlar otobüslerde yoğun kalabalıklar oluşturdu. Pek çok vatandaş, otobüse binemeyerek iftarı kaçırma durumu yaşadığını belirtip yetkililerin olaya bir çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

bentderesi-2.jpg

“YA BİNEMİYORUZ, YA DURMUYOR”

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşanan toplu ulaşım sorunun gün geçtikçe arttığını ifade eden vatandaşlardan biri gazetemize şöyle konuştu: “Yıllardır Doğantepe Mahallesi’nde yaşıyorum. 393-395 otobüs hatlarına binerim. Bu yıla kadar böyle bir şey görmedim. Her sabah adeta insanlarla yarış yapıyoruz. Otobüslere binmek ayrı, otobüse bindikten sonra ayrı bir dert başlıyor. Çoğu zaman dolu gelen otobüslere ya binemiyoruz, ya da otobüsler hiç durmuyor. Diyelim ki bindik; bu kez de insanlarla üst üste gitme sorunu başlıyor. Aynı şeyi akşam dönüş saatinde de yaşıyoruz. Siteler’de çalışıyorum. Gelen otobüse binemiyorum. Birkaç kez ezandan sonra eve gelip orucumu açtım. Büyükşehir Belediyesi’nden ricamız; ya otobüs sayısını çoğaltsın ya da bu hatta körüklü otobüs tahsis edilsin.”

bentderesi-3.jpg

METRELER OLUŞTURUP DAKİKALARCA BEKLEDİLER

Ankara’daki nüfusu artan Altındağ’ın Battalgazi, Doğantepe, Feridun Çelik, Örnek, Beşikkaya ve Karapürçek Mahalleleri’ne giden dolmuş duraklarında dolmuş olmadığı görüldü. İş çıkışı iftar için evine yetişmeye çalışan vatandaşlar saatlerce ayakta dolmuş gelmesini bekledi. Sıra bekleyen başkentli vatandaşlardan biri “Kaç dakika oldu bilemiyorum. Birazdan ezan okunacak ama hala durakta dolmuş yok. Kalabalığın halini siz görüyorsunuz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.