Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin yeri düşündürdü

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin yeri düşündürdü

VisaGuide World “Dünyanın en güçlü pasaportları” listesini yayınladı. En son 3 ay önce açıklanan listede ilk sırayı İspanya alırken; ilk 20’de Avrupa ülkeleri ve Asya’dan Japonya bulundu. Türkiye ise 94’üncü sırada yerini aldı.

Vizeler ilgili haber platformu olan VisaGuide World Pasaport Endeksi’ne göre dünyanın en güçlü pasaportlarında ilk 3’ü İspanya, Singapur ve Almanya oluşturdu. İlk 20’daki diğer ülkeler ise Avrupa’dan listeye girerken Türkiye 94’üncü sırada yer aldı.

pasaprot.jpg

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ PASAPORTLARI İLK 20

VisaGuide World verilerine göre pasaport sahiplerinin vizesiz erişebilecekleri ülke sayısı, pasaporta uyguladığı giriş politikası, vizesiz geçiş, ETA, varışta vize, e-vize, elçilik onaylı vize, pasaportsuz seyahat dışında aynı zamanda ülkenin büyüme hızı, küresel gücü ve turizm gelişimi kriterlerine göre dünyanın en güçlü pasaportları listesinde ilk 20 şu şekilde;

  1. İspanya
  2. Singapur
  3. Almanya
  4. İtalya
  5. Fransa
  6. Hollanda
  7. Finlandiya
  8. İsveç
  9. Norveç
  10. Danimarka
  11. Çekya
  12. Portekiz
  13. Macaristan
  14. Lüksemburg
  15. Japonya
  16. Avusturya
  17. İsviçre
  18. Belçika
  19. İrlanda
  20. Polonya

seyahagarr.jpg

200 ÜLKE SIRALANDI: TÜRKİYE 94’ÜNCÜ

Verilere göre Japonya; ilk 20'ye giren Avrupa dışı tek ülke oldu. 200 ülkenin yer aldığı listede Türkiye’nin ise 3 ay önce Henley Pasaport Endeksi tarafından yayınlanan listedeki yeri değişmeyerek 94’üncü sırada yer aldı. Veriler hakkında yapılan açıklamada Singapur pasaportu sahipleri 164 ülkeyi ziyaret edebilmesine rağmen İspanya vatandaşları Avrupa Birliği içerisinde sadece kimlik kartıyla gezebildiği için öne çıktı. İspanya pasaportu sahibi vatandaşlarının 160 ülke ve bölgeye vizesiz seyahat edebildiği de belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.