EKD Başkanı Bahri İnceler: “KADES benzeri uygulama istiyoruz”

EKD Başkanı Bahri İnceler: “KADES benzeri uygulama istiyoruz”

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı (EKD) Bahri İnceler, erkeklerin yaşadığı mağduriyeti gazetemize anlattı. İnceler, sadece kadınların değil, erkeklerin de şiddet gördüğünü belirterek ‘KADES’ benzeri uygulama istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da, eski eşine nafaka ödemeyi unuttuğu için 81 yaşındaki Zülfü Şirin, gözyaşlarıyla cezaevine girmişti. Bu olay tüm Türkiye’yi üzerken, Şirin’in nafakası Erkekleri Koruma Derneği (EKD) tarafından ödenmiş ve dernek başkanı Bahri İnceler, ülkenin gündemine oturmuştu.
Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından EKD Başkanı Bahri İnceler, erkeklerin toplumda yaşadığı mağduriyetleri gazetemize anlattı. İnceler, toplumda erkeklerin büyük oranda şiddet gördüğünü belirterek, ‘KADES’ benzeri bir uygulamayı istediklerini ifade etti.

eray zobu erkekleri koruma derneği

EN ÇOK DESTEK KADINLARDAN GELİYOR

Sadece erkeklerden değil, kadınlardan da büyük maddi ve manevi gördüklerini söyleyen İnceler, “Derneğimize en fazla bağışı kadınlar yapıyor. Çünkü, biz burada kadın düşmanlığı yapmıyoruz. Derneğimizin amacı, tamamen bir farkındalık yaratmak. Evet kabul ediyorum toplumda kadınlar çok zorluk çekiyor, farkındayız ve bunların da her zaman karşısındayız. Ancak, neticede toplumun gözükmeyen ve dikkate alınmayan bir kesimi var. Bu da erkeklerin yaşamış olduğu mağduriyetlerdir. Biz adalette, cinsiyetin olmadığını söylüyoruz. Bu yüzden kadınların bize destek vermesi gayet normal” dedi.

eray zobu erkekleri koruma derneği

“DERNEĞİMİZİ DESTEKLEMEYEN ERKEKLER DE VAR”

Derneği, mağdur olan ve sesini duyurmaya çalışan erkekler için açtık diyen Bahri İnceler, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Derneğimizi destekleyen erkekler kadar desteklemeyen erkeklerde var. Bence o erkekler, hayatlarında daha bir darbe göremedi. Biz bu derneği mağdur olan erkekler için sesini duyurmaya çalışan erkekler için açtık. Gün içerisinde onlarca erkek benimle iletişime geçmeye çalışıyor. Karısından dayak yiyenimi dersiniz, kadın tarafından iftiraya uğradığı için ağır bedeller ödeyenler mi dersiniz. Bunlardan bir tanesi de Yücel Bey. Kendisi Bursa’da, eşi tarafından üçüncü kattan aşağıya atıldı. Bende Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile iletişime geçtim. Sağ olsunlar, konu ile ilgili yardımcı olacaklar. Yani demek istediğim, bizi desteklemeyenler tabi ki olacaktır. Çünkü içeriğini bilmiyorlar, direkt kitabın kapağına bakarak yorum yapıyorlar.

Eray Zobu ve Bahri İnceler

“ÇOK RAHATSIZ OLUYORUM”

‘Biz kadın düşmanı değiliz’ diyerek, kendimi açıkladığım zaman çok rahatsız oluyorum. Çünkü, “Siz erkekleri savunduğunuz zaman kadın cinayetleri oluyor” gibi bir saldırı gerçekleşiyor. Sanki ben bunları savunuyorum. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bana kadınlar da geliyor, ben onlara da yardımcı oluyorum. Bu işin kadını erkeği yok, zaten birçok platform ve dernek şunu yapmalı; cinsiyet ayrımı yapmaması lazım. Geçenlerde ‘Uluslararası Erkekler Günü’ vardı bunu Türkiye’de sadece biz kutladık. Çünkü, Türkiye’de bu tanınmıyor. Daha komik bir şey söyleyeyim size… ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ diye bir şey var ama ‘Dünya Erkek Çocukları Günü’ diye bir şey yok. Bu sistem çocukları bile ayırdı.”

eray zobu erkekleri koruma derneği

“6284. MADDE ACİL DÜZENLENMELİ”

Eşitlik istediklerinin altını çizen EKD Başkanı Bahri İnceler, “6284. Maddenin acilen düzenlenmesi lazım, ama bu düzenleme hem kadınları hem de erkekleri baz alarak yapılmalı. Ben eşitlik istiyorum, demiyorum ki erkeklere daha çok şey verilsin. Kadınların daha önceden haklara ihtiyacı vardı ve verildi. Yeterlidir ya da değildir, ben bunları tartışmıyorum. Sonuç olarak şu an kadınlara verilen haklar erkeklere verilenden çok daha fazla. Velayet, nafaka ve boşanma durumunda kadının mal varlığının yarısını alması konusunda yeniden düzenleme istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ara4.jpg

“BİZİM ‘KADES’ UYGULAMAMIZ NEDEN YOK?”

Erkekler olarak devletten taleplerini sıralayan başkan İnceler, “Devletten bazı taleplerimiz var tabi ki… Kadınların ‘KADES’ diye bir uygulaması var, bizim neden yok? Erkekler çok fazla şiddete uğruyor ama utandıkları için bunu gün yüzüne çıkarmıyor. Ayrıca, biz de erkek sığınma evleri istiyoruz. Yeniden tekrarlıyorum. 6284. Maddenin tamamen değiştirilmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.