Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Ekmek ve diğer ürünler…

Ekmek ve diğer ürünler…

Ankara’da bu hafta başı ekmeğe yapılan yüzde 25’lik zamma Ticaret Bakanlığı ve Ankara Valiliği hemen el attı. 
***
Toplum nezdinde büyük önemi olan, saygı duyulan, yeri geldiğinde öpüp başımıza koyduğumuz ve sofralarımızda en fazla tükettiğimiz ekmeğe yapılan bu zam, kabul edilemezdi. 
***
Hatırladığım kadarıyla son iki yıldır ekmeğe zam yapılmadı, sadece geçtiğimiz sene 250 gram olan ekmek 200 grama düşürüldü; ancak fiyatta bir değişiklik yaşanmamıştı. Bu durum ise bir nevi gizli zam anlamına geliyordu! O zamanlarda bu gizli zam vatandaşlarca eleştirilmişti; ama nedense olumlu bir netice alınamamıştı. 
***
Ekmek zammının geri çekilmesine karşın şimdi verilen mücadele gerçekten büyük takdir topluyor. İlgili kurumlarımız keşke simide, elektriğe, doğalgaza, salçaya, yumurtaya, bebek bezine, kırtasiye ürünlerine, oyuncaklara ve sayamadığım birçok ürüne gelen zammın da geri çekilmesi için bu kadar uğraşsalar.
***
İnanın bu zamlar insanların belini büküyor. Malum kış kapıda. İnsanlarımız bu kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünüyor. Onun için ekmeğe yapılan zammın geri geçilmesi için verilen mücadele örneğini diğer ürünler için de bekliyoruz.

FIRSATÇILIĞIN BİR BAŞKA YÜZÜ

Döviz kurlarındaki artışı bahane ederek ürünlere fahiş bir fiyat uygulayan fırsatçıları çok konuştuk ve konuşmaya da devam ediyoruz. Bunları konuşurken döviz kurundaki artışı bahane edip işçi çıkaran patronları da unutmamak gerekir. Krizi bahane eden firmalar, bu durumu fırsat bilerek yıllardır yanında çalışan işçisini hele ki kış arifesinde gözünün yaşına bakmadan işten çıkarıyor. Maddi anlamda zor durumda olan, gerçekten işçi çıkarması gereken firmaları ise tenzih ediyorum. Lütfen “fırsatçılık”tan yakınıyorsak bunu da unutmayalım. Bu durumla da kararlı bir şekilde ilgilenilmesi gerekiyor. Yoksa çok sayıda kişi işsiz kalabilir. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR