Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ekonomi programları ve enflasyon mücadelesi

Ekonomi programları ve enflasyon mücadelesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; hemen, hemen her hafta başında ve bazen acil durumuna göre iki haftada bir olmak üzere ekonomi programları açıklıyor.


Şimdi bu açıklanan programlarla beraber ekonominin dengelenmesi isteniyor. Ancak aklıma şu soru geliyor. Mücadele verilen süreçte yarar sağlamaması durumunda tasarruf tedbirleri nasıl uygulanacak?


Yani bunca program açıklanıyor. Dengelenme süreci vb. şeyler konuşuluyor. Bunun sonucunda insanlar kesin sonuç beklerken haberlerde yer alan detaylara göre "yeni program açıklanacak" denilmesi biraz tuhaf oluyor.


Ben savunulması gereken yanlarını veya savunulmaması gereken yanlarını yazmıyorum. Sadece ekonomi dengelenmesi gerçekleşmez ve sorunlar peş, peşe gelir ise bunun mantıklı açıklamasını kim yapacak düşüncesindeyim.


1- Ekonomi programları dengelenmeye olanak sağlamaz ise yeni programlar açıklanacak mı?


2- Programlar kapsamında ekonomi olumlu etki göstermez ise bunun mantıklı açıklamasını kim yapacak. Bakan Albayrak mı yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan mı?


3- Ekonomi programları olmasaydı nasıl bir yol izlenecekti?


Şimdi bu sorular biraz cevap bekliyor. Elbette her insan evladı merak ettiği detayları öğrenmek istiyor. Ancak şöyle olacak veya böyle olacak açıklamaları haricinde olumsuz olması durumunda bunu yapacağız denilmesi daha mantıklı olabilecek gibi...


Açıklanan programlarda görülüyor ki her hafta başka bir süreç içerisine giriliyor. Ancak ne olacağı belli değil gibi algılandığı sosyal medya ve basında da yer alıyor.
Bu kapsamda geniş açıklamalar yapılması sürecin ilerleyi

şi açısından faydalı olabilecektir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR