El Nino Ankara'nın barajlarını vurdu: Başkent barajlarında ne kadar su kaldı?

El Nino Ankara'nın barajlarını vurdu: Başkent barajlarında ne kadar su kaldı?

Yurt genelinde artan sıcaklıklar başkenti de vurdu. Artan sıcaklıklarla birlikte Ankara’nın barajlarının doluluk oranları da merak konusu oldu. Ankara’nın barajlarının güncel doluluk oranları nedir? Sizler için derledik.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı hava durumu raporuyla ülke genelinde sıcaklıkların giderek artacağını belirtti. El Nino sıcaklıklarının ülke genelini saracağı ve giderek artacağı belirtildi. Artan yüksek sıcaklıklar Ankara’nın baraj doluluk oranlarının da merak edilmesini sağladı.

Ankara'nın baraj doluluk oranları

ASKİ AÇIKLADI İŞTE BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

Başkentliler günlük olarak baraj doluluk oranlarını araştırıyor. Ankara Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) güncel olarak barajların doluluk oranlarını paylaşıyor. Ankara’daki barajların toplam doluluk ve aktiflik oranları da ASKİ’nin internet sitesinde şu şekilde paylaşıldı.

YAĞIŞLARIN AZALMASI EN BÜYÜK ETKEN

El Nino sıcaklarının ülkemizi etkisi altına almasıyla kurak günler geliyor. Yağışların azaldığı bu günlerde baraj doluluk oranlarında ciddi düşüşlerin olması bekleniyor. Türkiye geneli içme suyu oranları ise düşüşte. Türkiye’deki barajlarda içme suyu oranı, 18 Kasım 2021’de 28,3 düzeyindeyken, bu sene yüzde 28,1’e düştü.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.