Elmadağ Aşkın’a devam dedi: Oy oranı artışta

Elmadağ Aşkın’a devam dedi: Oy oranı artışta

Seçmen sayısı artan Elmadağ’da Adem Barış Aşkın ikinci dönemini kazanarak yola devam etti. Halk arasında olması ve projeleri ile dikkat çeken Aşkın’ın 2024’te oy oranını arttırdığı görüldü.

Elmadağ’da 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde Adem Barış Aşkın'ın başarısı dikkat çekti. 2019'da CHP adayı olarak seçilen Aşkın, 15 bin 15 oy alarak Gazi Şahin'den belediye başkanlığını devraldı. Adem Barış Aşkın, 2024 yerel seçimlerinde oy oranını artırarak yüzde 53,78'e çıkardı ve AK Parti adayı Eyyüp Tekiner'i geride bırakarak yeniden seçildi. Yaptığı Renkli Köy ve kesimhane projeleriyle özellikle dikkat çektiği belirtilen Aşkın, halkın arasında olmasıyla biliniyor. İkinci dönem başkanlığını kazanmasında en önemli etkenlerden olduğu belirtilen bu özelliği Aşkın’a Elmadağ’a bir dönem daha hizmet etme şansı verdiği görülüyor.

elmadag-2.jpg

ELMADAĞ’DA AŞKIN YENİDEN

Adem Barış Aşkın, 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak 15 bin 15 oy ve yüzde 51,87 oy oranıyla belediye başkanlık koltuğunu, 2 dönem başkanlık yapan Gazi Şahin’den devraldı. 2019’da Aşkın’ın en yakın rakibi 13 bin 305 oy ve yüzde 45,97 ile AK Partinin adayı Gökhan Küçükçelebi oldu.

2024 yerel seçimlerinde ise 15 bin 539 oy alan Aşkın, yüzde 53,78 oy oranı ile bir artış yaşayarak yeniden belediye başkanı olarak seçildi. Aşkın’ın en yakın rakibi AK Partinin adayı Eyyüp Tekiner oldu. 10 bin 525 oy alan Tekiner yüzde 36,43 oy oranı ile yerel seçimleri Elmadağ’da ikinci sırada tamamladı.

secmen-sayisi-artti.jpg

SEÇMEN SAYISI ARTTI

34 bin 803 seçmeni bulunan Elmadağ’da toplam 30 bin 222 oy kullanıldı. Bu oylardan 15 bin 539’unu CHP alırken 10 bin 525’ini ise AK Parti aldı. CHP ve AK Partiyi en çok oy alan 3’ncü parti olarak Saadet Partisi takip etti. Saadet Partisi, Mevlüt Demir ile birlikte 728 oy alarak 2024 yerel seçimlerini Elmadağ’da 3’ncü sırada tamamladı. 2019 yerel seçimlerinde 32 bin 614 seçmeni bulunduğu görülen Elmadağ’da 2024 yerel seçimlerinde seçmen sayısında 2 bin 189 kişi artış olduğu görüldü.

adem-baris-askin.jpg

İKİNCİ DÖNEMİNE BAŞLADI

2009-2014 yıllarında iki dönem AK Partiden Elmadağ Belediye başkanlığı yapan Gazi Şahin’den sonra Cumhuriyet Halk Partisinden göreve başlayan Adem Barış Aşkın, Elmadağ’da ikinci kez belediye başkanı oldu. 2004 yılında CHP’den bir dönem başkanlık yapan Ömer Ağa Kurt, 2009 yılında koltuğunu Gazi Şahin’e kaptırdı. 2 dönem Gazi Şahin yönetiminden sonra Elmadağ’da görevi Adem Barış Aşkın üstlendi.

elmadag.jpg

HALKIN ARASINDA

Yoğun bir seçim kampanya dönemi geçiren Adem Barış Aşkın, seçim süreci boyunca vatandaşlar ile sahada olmasıyla biliniyor. Vatandaşlar tarafından sokakta her an karşılaşabileceğiniz bir başkan olduğu ifade edilen Adem Barış Aşkın, bu özelliği ile büyük bir sempati kazanmış durumda. İkinci dönem başkanlığının en büyük etmenlerinden biri olduğu belirtilen bu yönü 43 yaşındaki genç başkanın avantajlarından bir tanesi olduğu ifade ediliyor.

projeleri-deger-katti.jpg

PROJELERİ DEĞER KATTI

Elmadağ halkı tarafından yaptığı projelerle daha çok sevildiği belirtilen Adem Barış Aşkın, yaptığı projeler ile Elmadağ’a değer kattığı ifade ediliyor. Özellikle Renkli Köy projesiyle ilçeye turistik bir hareket kazandıran Aşkın, Mansur Yavaş ile iş birliği yaparak modern bir kesimhaneyi de ilçeye kazandırdı. Yıllardır ilçelerine kesimhane kazandırılmasını bekleyen Elmadağlıların talepleri doğrultusunda yapımına başlanan Elmadağ Kesimhane Binası, 2 bin 840 metrekare alana, soğuk hava depoları ve kesim hatlarına sahip.

Kaynak:Mert ÇEBİŞÇİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.