Emekliye ikramiye 3 bin denilmişti: Yeni fiyatı görenler gözlerine inanamadı

Emekliye ikramiye 3 bin denilmişti: Yeni fiyatı görenler gözlerine inanamadı

Emekliler için Ramazan ve Kurban Bayramlarında yılda iki kez verilen ikramiye ücretlerine zam gelmişti. İddialara göre üç bin lira olarak açıklanan emekli ikramiyesine yeni tarife uygulanacak. Yeni fiyatı ise görenler gözlerine inanamadı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyesi haberi gündemi sarstı. Maaşlara yapılan %50 zammın ardından, bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak açıklandı. Bu rakamın beklentileri karşılamadığına dair tepkiler yükseldi.

Ancak, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan gelen sevindirici açıklama emeklileri umutlandırdı. Erdursun, emeklilerin haklı beklentilerini göz önünde bulundurarak, hükümetin yerel seçim öncesi bayram ikramiyesinde güncellemeye gideceğini ifade etti.

Erdursun, bayram ikramiyesinin yeni rakamının 5 bin TL olabileceğini ve Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan özel ikramiyenin de emeklilere sağlanabileceğini belirtti. Emeklilerin maaşlarına yapılan zammın ardından, bayram ikramiyesindeki artışın da emeklilerin beklentilerine daha uygun bir seviyeye çekilmesi, hükümetin yerel seçim öncesinde emeklilerle ilgili olumlu adımlar atmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu güncelleme, emekliler arasında memnuniyetle karşılanırken, bayram coşkusunu artıracak nitelikte bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.