Emre Özpeynirci'den elektrikli araç yorumu: Daha çok uzun yolu var!

Emre Özpeynirci'den elektrikli araç yorumu: Daha çok uzun yolu var!

Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci, Avrupa ve Türkiye’deki elektrikli otomobil sayısını karşılaştırdı. Özpeynirci, “Daha çok uzun yolu var!” dedi.

Sosyal medya hesabından 2023 yılına ilişkin otomobil satış verilerini paylaşan Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci, Avrupa’da yıllık otomobil satışları içinde elektrikli araçların payının yüzde 15’i geçtiğini, Türkiye’de ise yaklaşık yüzde 7 olduğunu belirterek “Daha çok uzun yolu var!” dedi.

aaa.jpg

SADECE 7’Sİ ELEKTRİKLİ

Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci’nin paylaşımına göre, 2023 yılında Avrupa’da satılan her 100 otomobilin 15’i elektrikli iken, Türkiye’de satılan her 100 otomobilden sadece 7’si elektrikli oldu. Özpeynirci, önemli olanın toplam otomobil parkı içinde elektrikli otomobilin payının olduğunu vurguladı.

togggg.jpg

YOL UZUN!

Özpeynirci yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Daha çok uzun yolu var! 2023'te Avrupa'da yıllık otomobil satışları içinde elektriklinin payı yüzde 15'i aşarken, Türkiye'de ise yüzde 7'ye yaklaştı ama asıl önemli olan toplam otomobil parkının içindeki payının seyri. Bu açıdan baktığımızda; Tüm Avrupa'nın (AB+EFTA+UK) otomobil parkı 2023 sonu itibarıyla 301 milyon 345 bin adede ulaşırken, parkın içinde elektrikli otomobillerin payı ise yüzde 1.3 (4.4 milyon) oldu. Türkiye'de ise 2023'te 15.2 milyon adede ulaşan otomobil parkının sadece yüzde 0,5'i (80 bin) elektrikli otomobillerden oluşuyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.