Etimesgut Belediyesi taşınmazlarını kiraya veriyor

Etimesgut Belediyesi taşınmazlarını kiraya veriyor

Etimesgut Belediye Başkanlığı halı sahadan, çay bahçesine, ATM kabininden çay ocağına kadar ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan sekiz taşınmazını açık teklif usulü ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. Söz konusu ihale 21 Kasım 2023’te gerçekleşecek.

Etimesgut Belediye Başkanlığı ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan ve mülkiyeti kendisine ait sekiz taşınmazı açık teklif usulü ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. Belediye içinde halı saha, çay bahçesi, çay ocağı ve ATM toplama kabini gibi birçok yapının bulunduğu sekiz mesken için 21 Kasım 2023 tarihinde ihaleye çıkacağını bildirdi. Habere konu olan mülkiyet kiralama ihalesine konu olan meskenler 36 aylığına yeni sahiplerini bekliyor.

basliksiz-1-004.jpg

ARTIRIMLAR TFE’YE GÖRE YAPILACAK

Söz konusu ihaleler hakkında yapılan açıklamada, “30 Ağustos Mahallesi, Şehit Hasan Öztürk Caddesi No:5 Etimesgut-Ankara adresinde Encümen toplantı salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır. İhaleye çıkarılan yere ait şartname mesai saatleri içerisinde Belediyenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde bedelsiz görülebilir. 7. sıradaki kiralık yere ait şartname 2.000,00-TL karşılığında satın alınacaktır. Kiralık yerlerin muhammen bedeli; 36 aylık tahmini kira bedeli+KDV'dir. Söz konusu yerlerin muhammnen bedeli; 36 aylık tahmini kira bedelidir. İhale sonucunda belirlenen kira bedelleri ikinci ve üçüncü yıllarda Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan Tüketici Fiyatı Endeksi yüzde nispetinde artırılır.

ara-004.jpg

İŞTE İSTENİLEN BELGELER

Belediyenin yapacağı mesken kiralama ihalesi için katılımcılardan istenilen belgeler ise şu şekilde sıralandı, ihaleye katılmak isteyen istekli gerçek kişi ise, “Yerleşim Yeri Belgesi. T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi. Son bir ay içerisinde alınmış arşiv kayıtlı adli sicil kaydı belgesi. Gerçek kişiler adına katılanlar için vekaletname aslı veya noter onaylı örneği” talep edilirken tüzel kişilerden ise, “Ticaret Odası Kaydı ve Ticaret Sicil Gazetesi. Tüzel kişiler adına katılacaklar için Yetki Belgesi ve İmza Sirkülerinin aslı veya noter onaylı örneği. Şirket yetkililerinin son bir ay içerisinde alınmış arşiv kayıtlı adli sicil kaydı. İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için ortak girişim beyannamesi. Geçici teminat için; Belediyemiz veznesine veya hesabına yapılan ödemeye ilişkin tahsilat makbuzu veya dekont, bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerden herhangi biri geçerlidir” açıklaması yapıldı.

ara2-001.jpg

KATILIMCILARIN BORCU BULUNMAMALI

İhale ile ilgili yapılan açıklamada son olarak şu hususlara değinildi; “İsteklikler, ihale yasaklısı olmadığına dair yazılı beyan vermelidir. İsteklilerin, ilan tarihinden sonra Belediyeye borçlarının bulunmaması gerekmektedir. İstekliler, ihale konusu taşınmazı yerinde gördüğüne dair yazılı beyan vermelidir. İstekliler, belgelerini ve beyanlarını en geç 20.11.2023 tarihi saat 16:00'ya kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekmektedir. Belediye Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.