Etimesgut'ta girişimcilik eğitimleri başladı

Etimesgut'ta girişimcilik eğitimleri başladı

Etimesgut Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol kapsamında bu yıl da 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri veriliyor

Kursu tamamlayanlar, girişimcilik sertifikası alarak, işyeri açma ve KOSGEB kredilerinden yararlanma imkanı kazanacak.

600 KİŞİ YARARLANACAK

Kurslar, Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) merkez binasında başladı. Uzman eğitmenlerden ders alan kursiyerler, girişimciliğin temel konularını öğrenirken, hangi şartlarda nasıl kredi kullanabilecekleri yönünde de bilgilendiriliyorlar. Bu yıl 600 Etimesgutlu'ya girişimcilik kursu verilmesi planlanıyor. Bir yandan dersler devam ederken, diğer yandan da kayıt işlemleri sürüyor. Kayıt yaptırmak isteyen girişimci adayları, Etimesgut Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne detaylı bilgi alıp kayıt yaptırabiliyorlar.

MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, kursiyerlere başarılar diledi. Yalnız girişimcilik alanında değil, etiSEM projesi kapsamında şimdiye kadar 30 bine yakın Etimesgutlu'ya meslek ve beceri eğitimi verdiklerini kaydeden Demirel, "İlk eğitimine 2012 yılı Nisan ayında başlayan etiSEM birimlerimizde 1539 farklı kurs açtık. KOSGEB'le yaptığımız protokolle girişimcilik kursu da açarak meslek kurslarımızı daha da zenginleştirdik. Verdiğimiz eğitimlerle hemşehrilerimizin meslek sahibi olmalarına ve istihdama önemli katkı sağladığımız için büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.