Ev alacaklar dikkat! Devlet 500 bin TL karşılıksız yardım verecek

Ev alacaklar dikkat! Devlet 500 bin TL karşılıksız yardım verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım projeleri kapsamında belirlenen şartları sağlayan ailelere ev alabilmeleri için 500 bin TL karşılıksız yardım verecek. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yüz binlerce vatandaşa yapılan sosyal yardımların detayları dikkat çekiyor. Bakanlığın yaptığı yardımlardan biri de barınma yardımı. Devlet, belirlenen şartları karşılayan kişilere ev almaları için 500 bin TL destek veriyor. İşte detaylar...

500 BİN TL DESTEKTEN KİMLER FAYDALANIYOR?

Bakanlık eşi vefat etmiş kadınlara konut destek programı kapsamında bu yardımı yapıyor. Destekten eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 sayılı Kanun kapsamındaki kadınlar faydalanabiliyor.

Kadınların destekten yararlanmak için sadece kimlikleriyle başvuru yapması yeterli. Program kapsamında hane başına 500.000 TL destek sağlanıyor.

cropped-evvvv-1708506300.webp

Söz konusu kaynak ev alımları ve ev yapımlarında farklı olarak ödeniyor. Ev alımlarında tek seferde, ev yapımlarında ise üç dilim halinde kaynak aktarılıyor.

Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar, orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar, kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar, prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar, betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek veriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.