Gençlerbirliği 17 maç sonra galip

Gençlerbirliği 17 maç sonra galip

TFF 1.Lig’in 21. Haftasında Mustafa Dalcı’nın çalıştırdığı Gençlerbirliği, Sait Karafırtınalar yönetimindeki Boluspor’u Eryaman Stadyumu’nda ağırladı.

Başkent ekibi, karşılaşmayı 5-1 gibi farklı bir sonuçla kazanırken golleri ise Uğur Akdemir, Gabriel Torje, Mete Kaan Demir, Gökhan Altıparmak ve Barış Alıcı kaydetti. Konuk ekibin tek golü Safa Kınalı’dan geldi.

ALINAN 2 GALİBİYETTE BOLUSPOR’A KARŞI

Lig’de 17 maç sonra kazanarak rahat bir nefes alan kırmızı siyahlılar, bu sezon toplamda ikinci galibiyetini elde ederken ilk galibiyetini de yine Boluspor’a karşı deplasmanda 2-1’lik skorla kazanmıştı. Gençlerbirliği, bu galibiyet ile puanını 10’a yükseltirken zirve mücadelesini sürdüren Boluspor ise 33 puanda kaldı. Lig’de bir sonraki hafta Gençlerbirliği, deplasmanda Pendikspor’a konuk olurken, Boluspor ise Altınordu’ya konuk olacak.

33333.jpg

MAĞLUBİYET SERİSİ SONA ERDİ

Gençlerbirliği, 8 maçlık mağlubiyet serisini sona erdirirken, bu sezon 20 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. 14. Hafta itibariyle göreve başlayan Mustafa Dalcı ise Gençlerbirliği’nin başında ilk galibiyetini elde etmiş oldu. Dalcı yönetiminde daha önce 7 Lig ve 1 Kupa maçı olmak üzere takımın başında çıktığı 8 maçta da Gençlerbirliği mağlup olmuştu. Ara transfer döneminde 18 futbolcuyu takıma kazandıran Gençlerbirliği, yeni transferleri ile de ilk kez güldü. Galibiyet aynı zamanda 25 Eylül 2022’de göreve başlayan yönetiminde ilk galibiyeti olarak tarihe geçti. Maçın ardından Gençlerbirliği futbolcuları ve taraftarlar, bol gollü galibiyeti Ankara havasıyla statta bir süre kutladı.

HALİL HALAT VE ERDAL ALKAN’DAN GALİBİYET YORUMU

Gençlerbirliği tribünlerinin değişilmez isimlerinden Halil Halat, “17 maç sonra gelen galibiyet müthişti. Enes ve Mete Kaan kusursuz oynadı, gözlerimizin pasını sildi adeta. Fontaine ve Alperen arasında uyum sorunu hala devam ediyor. Ayovi dışında bir forvet transferi daha yapılmalı. Uğur Akdemir’e çok laf söyledik ama çok iyi futbol oynadı, bu ligin topçusu olduğunu gösterdi. Sol bekte Erkan yine başarılı isimlerdendi. Tiago’nun zaman ihtiyacı var. Nurullah, Torje ve kenarda Abdullah takıma liderlik ettiler. Kendi sahamızdaki tüm maçları kazanıp, deplasmanda da 6-7 puan kazanmamız gerekiyor ligde kalmak için. Ölümünün 6. yılında İlhan Cavcav’ı anıyorum kendisi Gençlerbirliği’nin var olma sebebi” diye konuştu.

alttttttttttt.jpg

Erdal Alkan ise, “Yeni transferler etkili ve kendi mevkilerinde oynadılar. Tahminimin üzerinde baskılı bir oyunla galibiyet aldık. Camiada oluşan moral ve motivasyonun devamını teknik heyet getirmeli. Rakiplerimizin puanlarının silinmesi de ayrıca bir kazanç oldu. Rahmetli İlhan Cavcav, Ankara ve Türk futbolunun duayeniydi, unutulmaz bir başkan. Tüm camiamızın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.