Grip mi, Kovid mi? Hastaneler doldu taştı

Grip mi, Kovid mi? Hastaneler doldu taştı

İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde enfeksiyon alarmı yaşanıyor. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirus testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini belirtti. İşte detaylar…

Üst solunum yolları vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Benzer şikâyetlerin artması sebebiyle Kovid testlerinin yeniden başlatılması talep edildi.

ÖĞRENCİ MEVCUDUNDA GÖZLE GÖRÜLÜR DÜŞÜŞ

Sözcü’de yer alan habere göre; Hastaneler, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikâyetleriyle gelen vatandaşlarla doldu. İstanbul’da ise okullarda neredeyse öğrenci kalmadı. Birçok işyerinde çalışanların istirahat için aile hekimleri ve hastanelere başvurduğu belirtildi.

VAKALARDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, "Üst solunum yolu vakalarında ciddi bir artış var son 10 gündür. Öğrencilere, çalışanlara harıl harıl istirahat raporu veriyoruz. Bu durumun aydınlatılması, mevcut salgının adının konması Sağlık Bakanlığı’nın görevi.

Yaşanan salgın covid midir yoksa gribal enfeksiyon veya başka bir şey mi? Bunun için halen yapılmayan covid testlerinin kesinlikle tekrar yapılmaya başlanması gerekiyor. Ayrıca kamuoyuna yönelik olarak da; sağlık kuruluşlarına girişte maske takılması uyarısını yapmak yerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum