GÜSODER Başkanı Murat Pınar: Kızımın çaresiz bakışlarını asla unutmadım

GÜSODER Başkanı Murat Pınar: Kızımın çaresiz bakışlarını asla unutmadım

Antalya Serik’te 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın köpek saldırısına uğradığı sokakta halen başıboş sokak köpekleri bulunuyor. Baba Murat Pınar, “Kızımın çaresiz bakışlarını asla unutmadım, unutamam, devletimiz de unutmasın” dedi.

5 Mart 2022 tarihinde Antalya Serik’te evinin bahçesindeki kedilere yuva yapmak üzere çıkan 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar başıboş sokak köpeği saldırısına uğradı. Saldırıdan kaçarken kamyonun altına kalan Mahra Melin Pınar, 23 gün süren hayat mücadelesinin ardından 28 Mart 2022’de vefat etti. Vefatının üzerinden tam iki yıl geçen Mahra’nın ölümüne ilişkin davanın son duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü. Duruşmada Serik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner hekimin, memur olması nedeniyle ilgili soruşturma izninin alınması gerektiğine karar verildi. GÜSODER sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Soruşturma izni verilsin, sorumlular yargılansın” derken; baba Murat Pınar ise “Kızımın çaresiz bakışlarını asla unutmadım, unutamam, devletimiz de unutmasın” diyerek yetkililere seslendi.

genel1.jpg

HALEN BAŞIBOŞ KÖPEKLER VAR

Aynı zamanda GÜSODER Başkanı olan 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın babası Murat Pınar, “Tüm sorumlulardan şikayetçi olduk. Araç şoförü, köpekleri başıboş bırakan idare ve aklınıza gelebilecek herkes. Köpekler bilinçsiz varlıklar olduğu için onları başıboş sokakta bırakan, hizmet kusuru ile kızımın ölümüne sebep olan Serik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü yargılanıyor. Bu doğru fakat eksik bir tespit. Oysa ki asıl sorumluluk, o makamda oturan ve başta sağlık, güvenliğimizi temin etmek zorunda olan belediye başkanının. Bu idare mahkemesi kararlarına göre tartışmasız. Belediye başkanının 'Ben değil şu çalışan sorumlu' diyerek bu sorumluluktan kaçması düşünülemez. Kızımı toprağa vereli 2 yıl oldu ve hala evimin önünde Mahramızı kaybettiğimiz yerde tüm şikayetlerimize rağmen başıboş köpekler var” dedi.

mahramelin.jpg

HER GÜN AYNI KORKULARI YAŞIYORUZ

Murat Pınar, “Diğer iki evladım için, bütün evlatlar için her gün aynı korkuları yaşıyoruz. Biz artık başka Mahralar olmaması için yapılacak önlemleri görmek istiyoruz. Kızımla yaz tatil planları yapmam gerekirken, katillerinin duruşmasını düşünüyorum. Kızımın yaşadığı korkuyu, kamyon bacağını ezdiğinde çektiği acıyı, hastanede 23 gün yaşadıklarını, bacağının kesilmesini, çaresiz bakışlarını asla unutmadım, unutamam, devletimiz de unutmasın” ifadelerini kullanarak yasalara göre sorumluluğu olan tüm yetkililerin yargılanmasını istedi.

mahramelinpinar.jpg

EN ACI GÜNÜMÜZ

GÜSODER’in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise Mahra’nın ölümünün 2’nci yılı dolayısıyla paylaşımda, “Bugün 28 Mart. Biricik kızımız Mahra Melin PINAR, başıboş köpek terörü yüzünden 2 yıl önce bugün, 23 günlük yaşam savaşını kaybederek melek oldu. Soruşturma izni verilsin, sorumlular yargılansın. Bugün gözyaşı dolu, en acı ve en kara günümüz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.