Hacettepe Hastanesi’nden Türkiye’de bir ilk

Hacettepe Hastanesi’nden Türkiye’de bir ilk

Hacettepe Hastanesi, dünyada sayısı 18 adet olan Jiroskopik Radyocerrahi sistemini Türkiye’ye ilk getiren ve ilk uygulayan hastane oldu. Sistem, bugün gerçekleştirilen sistemle kullanılmaya başlandı.

Hacettepe Üniversitesi radyocerrahi alanında çığır açacak bir adım attı. Avrupa'da 7. ve dünyadaki 18. sistem olacak olan ZAP-X Robotik jiroskopik radyocerrahi sistemi, Türkiye’de ilk kez Hacettepe Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı. Hacettepe Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalında, ZAP-X ile hastalara daha etkili ve daha az invazif yeni bir tedavi seçeneği olarak ön plana çıkmaya başladı.

hacettepe-2.jpg

“BİRİNCİ SINIF TEDAVİLERE OLANAK TANIYACAK”

Hacettepe Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, hastanede yeni uygulanmaya başlayan sistem ile ilgili "Beyni radyocerrahi ile tedavi ederken, en iyi sonucu elde etmek için her ince ayrıntı önemlidir. Kobalt-60 radyoaktif kaynakları kullanmadan sadece kranial ve baş-boyun bölgesi tümörlerini tedavi etmeye adanmış olan ZAP-X, meme, akciğer ve prostat kanserlerini tedavi etmek için tasarlanmış çok amaçlı diğer radyoterapi sistemleri ile mümkün olmayan birinci sınıf tedavilere olanak tanıyacak. Stereotaktik radyocerrahi konusunda Hacettepe olarak ilklere imza atmış ve yirmi yılı aşkın bir deneyime sahibiz. ZAP-X ile kendimizi sadece beyin lezyonlarını tedavi etmekle sınırlamayacak, aynı zamanda uygun endikasyonlu orbital tümörler, uveal melanomlar ve nazofarengeal kanserler gibi tekrarlayan üst baş ve boyun bölgesi tümörlerini de tedavi etmeyi planlıyoruz. ZAP-X sistemi ve tedavi ünitesinin açılışını gerçekleştirmekten ve anabilim dalımızın dünya standartlarındaki kapasitesini ZAP. X ile daha da genişletmiş olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

hacettepe-3.jpg

“BU AY BAŞLAYACAK”

Hacettepe Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı uzman hekimleri, Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan ZAP-X teknolojisi sayesinde çok sayıda hastanın tedavi edilebileceğini öngördüklerini ifade etti. Bu gelişmenin, Türkiye'de ve dünya genelinde kanser tedavisinde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini belirten uzmanlar, kabul testleri tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen sistem ile Şubat ayı içerisinde hasta tedavilerine başlanacağını belirtti.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.