Hamamönü'nde zaman akmıyor: 7 aydır düzeltilmedi

Hamamönü'nde zaman akmıyor: 7 aydır düzeltilmedi

Altındağ’ın tarihi mahallelerinden biri olan Hamamönü Mahallesi’nde 2008 senesinde meydana dikilen saat kulesinde, 7 aydır saatler hep 15.57’yi gösteriyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bölgedeki bu durum pek hoş karşılanmıyor.

Ankara’nın tarihi bölgelerinden olan Altındağ ilçesine bağlı Hamamönü Mahallesi'nin adeta bir sembolü haline gelen Hamamönü saat kulesi yaklaşık 7 aydır hep aynı saati gösteriyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Hamamönü meydanındaki saat kulesi, restorasyona ihtiyaç duyuyor.

ara-001.jpg

VATANDAŞLAR SAATİ ŞAŞIRIYOR

Meydandaki saatin yanlış oluşu, saatin bozuk olduğunu bilmeyen vatandaşların yanılmasına neden oluyor. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Hamamönü meydanının sembolü haline gelen saat kulesi 7 aydır hep 15:57’yi gösteriyor. Saatin bozuk olduğunu bilmeyen yerli bir turist, “İlk başta gördüğümüzde saati 15:57 zannediyorduk. Daha sonrasında, vakit bu kadar hızlı geçemez deyip saatimizi kontrol ettik ve saatin durmuş olduğunu anladık. Umarım en kısa sürede yapılır. Çünkü burası tarihi bir yer ve sadece yerli değil yabancı turistler de geliyor. Bu saat de anladığım kadarıyla buranın simgesi haline gelmiş. En azından faydalı bir şekilde kullanılması, süs diye durmaması daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

ara33-001.jpg

“KEŞKE DÜZENLİ BAKIMI YAPILSA”

Hamamönü’nde seyyar satıcılık yapan bir esnaf, saatin sembolik bir yapı haline geldiğini dile getirerek “Keşke bu saatin düzenli olarak bakımı yapılmış olsa. Tarihi bir yer olan Hamamönü’müze bu haliyle yakışmıyor. Herkesin cebinde telefonu veya kolunda saati olmuş olsa da bu saat burasıyla özdeşleşmiş durumda. Hamamönü’ne günde belki de yerli yabancı binlerce turist geliyor. Burasının bu şekilde görünmesi pek hoş bir durum değil açıkçası” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Sefa Üstüner/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.