Hatay lezzetleri Ankaralılarla buluşmaya devam ediyor

Hatay lezzetleri Ankaralılarla buluşmaya devam ediyor

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarla Ankaralılar arasında dayanışma devam ediyor. Hatay’dan gelen Nevin Derviş ve Nazire Usanmaz’ın Bişkek Caddesi’nde açtıkları dükkân Hatay Meze Evi, bölgenin yöresel ürünlerini Ankaralılarla buluşturuyor.

Hatay’dan gelen Nevin Derviş ve Nazire Usanmaz’ın Bişkek Caddesi’nde açtıkları dükkân Hatay Meze Evi, bölgenin yöresel ürünlerini Ankaralılarla buluşturuyor.

Gazetemize konuşan Nazire Usanmaz, ‘’Yaşadığımız bu zorlu süreci Ankaralı vatandaşlarımızın da desteği ile atlatmaya çalışıyoruz. Memleketimizin anısı hep kalbimizde olacak. Dükkanımız Hatay’ın yöresel lezzetleri üzerine kuruldu. Hatay’ımızın meşhur yemeklerini, mezelerini Ankara’da yaşatmaya karar verdik" dedi.

ara-005.jpg

ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜK

Arkadaşı Nevin Derviş ile Antakya’dan geldiklerini söyleyen Nazire Usanmaz, ‘’Üzüntümüz çok büyük, yakınlarımızı, insanlarımızı, memleketimizi kaybettik. Her şeyimiz vardı. Bir sabah uyandık ki hiçbir şeyimiz kalmamış. O günlerin acısını unutmak, memleketimizin hatırasını unutmamak kaydı ile acılarımızı geride bırakmak istiyoruz. Hayat devam ediyor. Kimsenin böyle bir acıyla yüz yüze gelmesini istemem. Umudumuz var, şehrimiz tekrar kurulana kadar Ankara’da misafiriz’’ şeklinde konuştu.

ara2-001.jpg

DERDİMİZ AYAKTA KALABİLMEK

Biz çalıştığımız sürece umudumuz devam edecek diyen Usanmaz açıklamalarına şöyle devam etti, ‘’Ne yapabiliriz, nasıl ayakta kalabiliriz diye düşünürken Hatay’a özgü yöresel yemekleri satacağımız bir dükkân açma kararı aldık. Şu an tek gailemiz ayakta kalabilmek. Bu süreçte Ankaralı vatandaşlarımız bize destek oldu. Sosyal medyada paylaşım da yaptılar. Bu dayanışmadan dolayı çok mutluyuz. Birlik ve beraberliğin hala devam ettiğini gördük. Tekrar ayağa kalkacağımıza inanıyorum. Başaracağız ve memleketimize tekrar döneceğiz. Memleketimizi tekrar kalkındıracağız.’’

UMUDUMUZ: HATAY MEZE EVİ

Bu dükkân bizim için umut oldu diyen Usanmaz, ‘’Ailemizin geçim kaynağı oldu. Sosyal medyadan genç arkadaşlar paylaşım yapıyor. Bizi ziyarete geliyorlar. İnternet üzerinden, telefonla siparişle ürünlerimizden alıyorlar. Desteklerini sürdürüyorlar. Bu dayanışmayı görünce mutlu oluyoruz tabii.’’ şeklinde düşüncelerini ifade etti.

ara3.jpg

BOL ÇEŞİTLİ MENÜ

Hatay mutfağına özgü 21 çeşit meze, 6 çeşit yemek çıkarttıklarını söyleyen Usanmaz bazı çeşitleri şu şekilde sıraladı. ‘’Humus, babagannuş, zengin, cevizli biber, maydanoz tarator, havuç tarator, kekik salatası, zeytin salatası, biber yoğurtlama, içli köfte, Girit ezeme, fellah köftesi, biberli ekmek, mücver.’’
Müşterilerin mezeleri çok beğendiğini ve rağbet gösterdiklerini aktaran Usanmaz, ‘’Bu mezelerin haricinde ise yine Hatay’a özgü tepsi kebabı, kâğıt kebabı, kabak borani, ıspanak borani, firik pilavı gibi yemekler de çıkartıyoruz. Müşterilerimiz yemeklerimizi de çok beğeniyor. Malzemelerimizin çoğunu Hatay’dan getiriyoruz.’’ diyerek dükkanlarında bulunan menü içeriği hakkında bilgi verdi.
Açıklamalarına devam eden Usanmaz, ‘’Arkadaşım Nevin Derviş ile birlikte gazeteniz aracılığıyla tüm Ankara halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız için, sevdiklerimiz için buradayız. Bizi birleştiren acılarımız oldu. İnşallah bundan sonra mutlu günlerimizin sevincini de birlikte yaşarız.’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.