Hava sıcaklıkları fidancıları zora soktu

Hava sıcaklıkları fidancıları zora soktu

Küresel ısınmayla sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi fidancıları zora soktu. Gazetemize konuşan Örnek Fidancılık Sahibi Adem Bostan, “Sıcak havada bitkiler çiçeğini erken açabiliyor. Sonra hava tekrar soğuyor ve o bitki ölüyor” dedi.

Küresel ısınmanın etkisiyle hava durumlarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve beklenmedik bir şekilde seyretmesi fidancıları zora soktu. Konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kızılcahamam Örnek Fidancılık Sahibi Adem Bostan, hava şartlarının dengesiz seyretmesinin fidancılığı kötü etkilediğini ifade etti.

ikili-foto.jpg

HAVA ŞARTLARI ETKİLİYOR

Bostan, “Hava durumunun dengesiz olması ister istemez bizi de etkiliyor. Havalar ısınınca işlerimiz de iyi oluyor. Ama hava soğuyunca müşteriler de geri gidiyor. Bazı bitkiler soğuktan etkilenirken bazı bitkiler hiç etkilenmiyor. Havaların her gün farklı olması da bizi zora sokuyor. Bugün hava kapalı olduğu için biz de ona göre bitkileri çıkarıyoruz. Korumamız gereken bitkileri soğuktan zarar görmemesi için korumaya alıyoruz. Hava bir anda sıcak oluyor. Sıcak havada bitkiler çiçeğini açıyor. Sonra hava tekrar soğuyor ve o bitki ölüyor” dedi.

llkl.jpg

BİLDİĞİNİZ YERDEN ALIN

40 senedir bu sektörde olduğunu ifade eden Adem Bostan, pazarlarda satılan bitkilere de tepki gösterdi. Bostan “Ben de gittiğimde görüyorum. Semt pazarlarında da bitkiler satılıyor. Pazarlarda satılanlar ile toprağın içinde satılanlar aynı olmuyor. Pazarcı bir fidanı alıyor o fidanla 10 tane pazar geziyor. Bu bitkilerin kökleri kuruyor ve müşteri de bunu bilmediği için satın alıp mağdur oluyor. Fidan alırken bu konuya çok dikkat etmek gerekiyor. Vatandaşların fidanları bilip güvendiği yerden almasını tavsiye ederim” diye konuştu.

ss.jpg

DOĞRU YAŞAM ALANLARI

Adem Bostan, fidanların doğru yaşam alanları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Limon, portakal ve mandalina normalde Ankara’da yaşamıyor. Bu yüzden ev, teras, iş yeri gibi kapalı alanlarda bakılması gerekiyor. Ankara’da yetişebilen elma, armut, kayısı, şeftali, kiraz gibi meyve fidanlarımız ise daha çok bahçelerde kullanılıyor. Peyzaj bitkilerimiz var onlar ise belediyelerimizin çalışma alanlarında; parklarda, bahçelerde ve otoyolların refüj kısımlarında kullanılıyor.”

sadad.jpg

UYGUN TUTUYORUZ

Fiyatlarını uygun tuttuğunu ifade eden Adem Bostan, “Meyve fidanları olsun peyzaj için olanlar olsun 50 TL ile 1500 TL arası her türden ürünümüz bulunuyor. Açık kökler de saksılar da aynı aralıklarda değişiyor. Ürünlerimizin hepsi aşılı. Çeşitlerimiz çok fazla. Şu anda bende olmayan bir bitki yok. Bununla birlikte fiyatlarımızı da uygun tutuyoruz. Bahçe içerisindeki her türlü işin hizmetini veriyoruz. Çeşit çok fiyat uygun bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.