TUSAŞ ve Havelsan için stem maketleri üretiyor

TUSAŞ ve Havelsan için stem maketleri üretiyor

Nur Deniz bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği ahşapla birleştirerek, çocukların kendi kendilerine yapabilecekleri oyuncaklar üretiyor. Deniz'in yaptığı HAVELSAN’ın insansız araçlarının maketleri Teknofest’te sergilenecek.

MorMaker kurucusu Nur Deniz bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği ahşapla birleştirerek, çocukların kendi kendilerine yapabilecekleri oyuncaklar üretiyor. Oyuncakların yanı sıra TÜSAŞ'ın cihazlarının maketlerini yapıyor. Son olarak HAVELSAN’ın insansız kara aracı Barkan'ın, insansız hava aracı Baha’nın ve insansız deniz aracı Sancar’ın maketini yaptı. Maketlerin bu yıl satışa çıkarılması hedefleniyor.

MorMaker Kendin Yap Ahşap Oyuncak Kurucusu Nur Deniz, çalışmaları hakkında gazetemize bilgi verdi. Deniz “Bu yola çıktığımda mühendislik aktivitelerinin, faaliyetlerinin daha somutlaştırılarak, dokunarak öğrenilmesini istiyordum. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin birleştiği konseptlerdeki ürünleri yapıyoruz ve çocukların bunu yaparak uygulamasını sağlıyoruz. Ahşap ile elektroniği birleştirerek ilerliyoruz” dedi.

basliksiz-1.jpg

“AHŞAPLA ELEKTRONİĞİ BİRLEŞTİREREK İLERLİYORUZ”

7’den 70’e herkes için eğlenceli ve eğitici setler yaptıklarını belirterek MorMaker Kendin Yap Ahşap Oyuncak markası hakkında bilgi veren Kurucu Nur Deniz, “2018 yılında bu yola çıktığımda mühendislik aktivitelerinin, faaliyetlerinin daha somutlaştırılarak, dokunarak öğrenilmesini istiyordum. TUBİTAK 1512 girişimi ile başladık. İlk etapta Üniversite deney setlerini ürettik. Çocuklar için bunu yapma fırsatımız oldu. Ardından 2020 yılında ahşap setler üreterek yolumuza devam ettik. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin birleştiği konseptlerdeki ürünleri yapıyoruz ve çocukların bunu yaparak uygulamasını sağlıyoruz. Ahşabı çok seviyoruz. Ahşapla elektroniği birleştirerek ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

kadin.jpg

HER OYUNCAĞIN BİR AMACI VAR

Deniz, oyuncağın parçalarını vererek, montaj kılavuzu sayesinde kişilerin kendilerinin kurduklarını belirtti. “Yapmış olduğumuz her oyuncağın bir amacı var” diyen Deniz, şunları aktardı: “Damla sulama setimizle çocuklar kendi bitkilerini kendi yetiştiriyor. Çocuklar sebze ve meyvelerin fabrikadan çıktığını zannediyor. Biz burada oyuncağı tohumu ile beraber vererek kendilerinin büyütmelerini sağlıyoruz. Çocuklar kendileri görerek, hissederek bu anlara tanıklık ediyor.”

dbjfakfd.jpg

TEKNOFEST’TE YER ALACAK

MorMaker’da, tamamen ahşap parçalar, pil, motor ve pil yatağıyla oluşan setler yapılıyor. Setleri kendi bünyelerinde yetkin mühendisler tarafından özveri ile tasarladıklarını dile getiren Deniz, “Savunma Sanayi’de Teknofest’te de kendi ürünlerinin de ahşap maketlerini istediler. TÜSAŞ'ın özel koleksiyonu olan, Milli muharip uçak, Hürkuş, Gökbey, Anka, Aksungur gibi diğer ürünlerinin de ahşap maketlerini yapıp bu yıl içinde özel koleksiyona satış haklarını elde ettik. Bununla birlikte HAVELSAN’ın insansız kara aracı Barkan'ı, insansız hava aracı Baha’yı ve insansız deniz aracı Sancar’ı ürettik. Bu yıl kendi bünyelerinde yapılan etkinliklerde ve Teknofest’ler de satışlarına başlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

oyuncak.jpg

“ÖZGÜVENLİ BİREYLER OLUŞACAK”

Çocukların kendi oyuncaklarını yaparak el becerilerinin geliştirdiklerini söyleyen Deniz, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Burada ahşap konsepti ile geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilirliğin ve fiziksel becerinin önemli olduğuna inanıyorum. Her şey bilgisayarda değil, bir şey yaparak öğrenmenin mantığı çok önemli. Ben de bir oyuncak istediğim zaman alalım değil, hadi onu yapalım şekilde yetiştirildim. Bu çok kıymetli, böylelikle kendine özgüvenli bireyler oluşacak. Teknoloji çok daha ileri çok iyi boyutlara gidecek.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.