Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Her Türk erkeği o üniformayı giymeli

Her Türk erkeği o üniformayı giymeli

Milyonlarca kişinin yıllardır beklediği bedelli askerlikte son nokta koyuldu. Yaş 25, ücret 15 bin TL, temel eğitim süresi ise 21 gün. 
***
Temel eğitim süresi bildiğiniz üzere 28 günden 21 güne indirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün son olarak bu temel eğitim süresinin uzayıp ya da kısalabileceğini açıkladı.  
***
Vatani görevini yapmış biri olarak bedelli askerliğin çıkmasına sevindim; ancak bu temel eğitim süresi üzerinden çıkan tartışmalara bazı itirazım olacak.
***
Her Türk erkeğinin askerlik konusunda temel bilgiler alması gerektiğine inanıyorum. Kişi, bedelliden faydalansa dahi askerlikle ilgili bu temel bilgiler muhakkak alınmalıdır. Zamanın neyi göstereceği belli olmaz. Malum 15 Temmuz 2016’daki FETÖ hain darbe girişimini geride bıraktık. Bu darbe girişiminin püskürtülmesinde vatandaşlara büyük bir görev düşmüş, aziz milletimiz o gece bir destan yazmıştı. 
***
Onun için her Türk erkeği askerlik disiplinini, silah kullanımını bilmesi, askerlikteki temel eğitimleri alması gerekiyor. 
***
Bedelliden faydalanacaklara silah verilmemesi konuşuluyor. Bence bu konu da revize edilmeli. ‘Silah nedir, nasıl atış yapılır, nasıl sökülüp takılır?’ bunların hepsini her Türk erkeği bilmeli. Silah eğitiminin verilmemesi çok büyük yanlış olur düşüncesindeyim.
***
Askerlik konusundaki temel eğitimlerin sıkı bir çalışma ile 2 ya da 3 haftada verileceğini düşünüyorum. Bedelli adayları bu temel eğitim süresine sitem etmeden o görevlerini severek yerine getirmeli. Zaman sitem etme zamanı değildir. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR