İlk tahmin geldi: Emekliye ne kadar zam yapılacak?

İlk tahmin geldi: Emekliye ne kadar zam yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşına zam için Temmuz ayını işaret etti. Erdoğan'ın "Masaya yatıracağız" açıklamasının ardından ilk tahminler geldi. Peki, emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan oranlar...

Milyonlarca emekli, 31 Mart seçimleri öncesinde maaşlarına zam müjdesi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının yeniden değerlendirileceğini belirterek Temmuz ayını işaret etmişti. Erdoğan, "Önümüzdeki temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

"REFAH PAYI ARTIŞI OLACAKTIR"

Milliyet gazetesine konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, emekli zammı için tahminini açıkladı. Bayram, "Bu düzenleme ilk 6 ayın enflasyonu şeklinde olacaktır. Son dönemde yapılan artışlarda hep enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Bu dönemde de en az enflasyon oranı kadar artış olacak ve bunun üzerine refah payı artışı olacaktır" diye konuştu.

Bayram, "İlk 6 ayın enflasyon beklentisi yüzde 20 ile 25’ler seviyesinde. Enflasyon oranına ilave zam ile birlikte yüzde 30’lara yakın bir artış söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

2023/01/19/2023-emekli-bayram-ikramiyesi.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Muhammet Bayram, "En düşük emekli maaşına ilişkin temmuz ayı beklentim 15 bin TL düzeyinde. Asgari ücret ile arasındaki makas açıldı. Temmuzda en az 15 bin TL seviyesine gelirse emeklilerin hakkı korunmuş olur diyebiliriz" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.