İslam’da eğitimin önemi nedir? İslam’da bilgi ve bilginin önemi nedir?

İslam’da eğitimin önemi nedir? İslam’da bilgi ve bilginin önemi nedir?

Toplumların maddi-manevi her alanda ilerleyip yükselmeleri, o toplumu oluşturan fertlerin bilgili olmaları ile mümkündür. Peki, İslam’da eğitimin önemi nedir? İslam’da bilgi ve bilginin önemi nedir? İşte detaylar:

Bilgi edinmenin yolu; hiç şüphesiz eğitim ve öğretimdir. Bundan dolayı İslam dini ilim öğrenmeye ve başkalarına öğretmeye büyük önem vermiştir. İlim insanı yücelten üstün bir payedir. Allahu Teala, topraktan yaratmış olduğu Hz. Ademe bütün isimleri öğretmiş, ona meleklerin bile sahip olmadıkları bilgileri vermiş ve bu özelliğinden dolayı onu yer yüzünün halifesi tayin etmiştir. Peki, İslam’da eğitimin önemi nedir? İslam’da bilgi ve bilginin önemi nedir? Tüm detaylar haberimizde:

kabe-2.jpg

İSLAM’DA EĞİTİM VE DUA

Kur’an-ı Kerim’de bilginin üstünlük sebebi olduğu bildirilmiştir. “De ki hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.” Hz. Peygamber, ilim sahiplerinin üstünlüğü konusunda şöyle buyurmuştur: “ilim sahibinin ibadet edenden üstünlüğü ayın diğer yıldızlardan üstünlüğü gibidir. Âlimler Peygamberlerin varisleridir. Peygamberler ne dinar nede dirhem miras bırakmadılar. Ancak ilim miras bıraktılar. Şu halde ilmi alan büyük bir pay almış demektir.”

kabe-3.jpg

Göründüğü gibi İslam’da ilme bilgiye büyük değer vermiş, ayeti kerime ve hadisi şeriflerde ilim sahiplerinden övgü ile bahsedilmiştir. İlmin zıttı olan bilgisizlik ise “sakın cahillerden olma cahillerden yüz çevir buyrularak” kınanmıştır. Çünkü her türlü kötülüğün, batıl inanç ve sapık düşüncelerin hatta şirk ve küfrün gerçek sebebi cehalettir. Kur’an-ı Kerim’de “De ki rabbim ilmimi artır buyrularak ilmin önemi bize bahsedilmiştir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.