İşte dünya liderlerinin Erdoğan için söyledikleri

İşte dünya liderlerinin Erdoğan için söyledikleri

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleri tarafından tebrik edildi. Sonuçların belirlenmesinin ardından dünya liderleri kimi arayarak kimi ise sosyal medya hesaplarından Erdoğan’ı kutladı.

Halkın teveccühü ile bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a gece boyunca tebrik mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk tebrik edenlerden biri dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Aliyev’in yanı sıra ABD eski başkanı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakan’ı Sunak ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferini kutladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın duyurduğu bilgiye göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, seçim sonrası Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını temenni etti.

dunya-liderleri.jpg

TRUMP’TAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yüzde 52’lik oy oranıyla birlikte bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı kutlayan dünya liderlerinden biri de ABD eski başkanı Donald Trump oldu. Trump, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Seçim sonucunu büyük bir zaferle hak ederek kazandı. Kendisini iyi tanırım, dostumdur. Ülkesini ve muhteşem Türk milletini ne çok sevdiğini kendisinden öğrendim. Erdoğan ülkesini ve Türk milletinin önemini ve saygınlığını yeni bir seviyeye çıkardı."

İŞTE DİĞER DÜNYA LİDERLERİ VE SEÇİM PAYLAŞIMLARI

ABD Başkanı Joe Biden: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyorum. NATO müttefikleri olarak ikili meseleler ve ortak küresel sorunlar üzerine birlikte çalışmaya devam etmemizi dört gözle bekliyorum."

İngiltere Başbakanı Sunak: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, iki ülkenin güçlü işbirliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediğini bildirdi."

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: "Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Akdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.