İşyerlerini kaybetmiş depremzede kadınların yaraları sarılacak

İşyerlerini kaybetmiş depremzede kadınların yaraları sarılacak

Ankara Sanayi Odası, Girişimci İş Kadınları Derneğinin deprem bölgesindeki kadın girişimcilere yönelik eğitim ve destek projesi tanıtımına katıldı. Programda konuşan Başkan Ardıç, “Bu konuda hepimizin yapacağı çok şey var” dedi.

Girişimci İş Kadınları Derneği’nin başlattığı “Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla” projesi yapıldı. Ankara Sanayi Odası Başkanı’nın da katıldığı programda 6 Şubat depremlerinde etkilenen kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiği konuşuldu. Başkan, ayrıca kadınların istihdamda var olmasının önemini vurguladı.

“DEPREMZEDE KADINLAR HAYATA DAHA GÜÇLÜ BAŞLAYACAK”
Yapılan bu projelerde sivil toplum örgütlerinin önemli bir ayak olduğunu söyleyen Ardıç, “Girişimcilik Yolu Dönüşüm; Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla Projesi’, deprem bölgesindeki kadınlarımızın hayata yeniden ve çok daha güçlü başlamalarını sağlayacak. Artık hepimiz biliyoruz ki, Türkiye’nin deprem kuşağında olması gerçeğini hiçbirimiz değiştiremeyiz. Ancak hem önlem almak hem de yaraları sarmak konusunda yeterli çabayı gösterebiliriz. Ders ve önlem alırsak, depreme gücümüz yeter. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlarımızı hiç unutmadık ve unutmayacağız” şeklinde konuştu.

“KADINLARIN DESTEĞE İHTİYACI VAR”
Başkan Ardıç ayrıca deprem bölgesinde iş yerlerini kaybeden çok sayıda kadın girişimcilerin olduğunu vurgulayarak, bu konuda kadınların çok fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. Ardıç, “Depremin acılarını ve sonrasındaki sorunları en derinden yaşayan ve iş yerlerini kaybetmiş kadınlarımız için hepimizin yapacağı çok şey var, olmalı” ifadelerini kullandı.

“KATKILAR İÇİN PROJELER ÖNEMLİ”
Ankara Sanayi Odası’nın deprem bölgelerine olan hassasiyetlerinin devam ettiğini belirten Ardıç, ”Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki yatırımcılar, depremden önce bölge kalkınmasına ve ülke kalkınmasına çok değerli katkıda bulundular” dedi. Ayrıca bu katkıların sürdürülmesi projelerin oluşturulmasında önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

‘YENİDEN BAŞLA’ PROJESİ HAYATA TUTUNDURACAK
Ardıç yeniden başla projesinin bölgedeki kadın direncini arttıracağına işaret ederek, “Kadınlarımız yeni iş fikirleriyle hayata tutunacak, ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak, geleceğe daha emin adımlarla yürümek için güç toplayacaklar” dedi.

“YEŞERTMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Bölgede yaşanan olayların kolay olmadığını dile getiren Ardıç, “ Bu umudu yeşertmek hepimizin görevi olmalı. Kalanların sağlıcakla kalması, dimdik durabilmesi, umutla yolunu seçmesi ve yürümesi için bu tür girişimlere ve projelere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. O zaman dayanışma ruhunu hep diri tutarak, böyle anlamlı projelere destek vereceğiz, kendi özgün projelerimizi hayata geçireceğiz ve deprem bölgesinde hayatın yanında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşmalarını sonlandırdı.
Öte yandan projeye, Ankara Sanayi Odası’nın da destekçileri arasında bulunduğu projenin lansmanına Ankara Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Şahin, ASO Başkanı Seyit Ardıç, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hande Öztürk, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, ANGİKAD Başkanı Gözde Diker ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak:Zeynep Pamuk/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.