İyi Parti'den Türkiye İttifakı değerlendirmesi

İyi Parti'den Türkiye İttifakı değerlendirmesi

İyi Parti kurmaylarından Musavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "82 milyon Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz" şeklindeki sözlerini önemsediklerini ve ciddiye aldıklarını söyledi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ittifakı beyanını önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var." dedi.

Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında konuştu. Dervişoğlu, yerel seçim sonuçlarına ilişkin vatandaşların mesaj verdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart gecesi yaptığı balkon konuşmasında milletin mesajını aldığını söylediğini ifade etti.

MİLLETİN VERDİĞİ MESAJIN DOĞRU ALGILANMASINI İSTİYORUZ

Bu ifadeden umutlandıklarını dile getiren Dervişoğlu, "Daha sonra anlaşıldı ki herkes farklı mesaj almış seçimden. Biz milletin verdiği mesajın doğru şekilde algılanmasını istiyoruz." dedi.

Dervişoğlu, Türkiye'nin en önemli sorunun ekonomi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hızla ekonomik buhrana sürükleniyoruz. Bunun sorumluluk sahibi siyasi kadrolar tarafından aşılması icap ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'kötü gidişe dur' diyebilmek adına telaffuz ettiği Türkiye ittifakı beyanını önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin sorunları aşmaya yönelik çalışmalara ihtiyacı var."

82 MİLYON HEP BİRLİKTE TÜRKİYE İTTİFAKI OLARAK HAREKET ETMELİYİZ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Nisan'da Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "2023 Türkiye’sini inşa edecek olan yine milletimizin bizatihi kendisidir. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz." ifadelerini kullanmıştı. 

82 MİLYONU BİR İTTİFAK İÇERİSİNDE TOPLUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 99'uncu yıl dönümü nedeniyle TBMM'de düzenlenen resepsiyon girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Türkiye İttifakı ile ilgili 'Biz şu anda 82 milyonu ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olarak topluyoruz. Kastımız da budur." ifadelerini de kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.