İzmir Buca metrosunu hızlandıracak adım: TBM'ler kazı çalışmasına dahil edildi

İzmir Buca metrosunu hızlandıracak adım: TBM'ler kazı çalışmasına dahil edildi

Buca Metrosu için bir süredir beklenen tünel açma makinesi TBM’ler General Asım Gündüz İstasyonu’ndan 36 metreyi bulan temel kazısına indirildi. Bu sayede metro çalışmaları önemli ölçüde hızlandırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Son olarak tünel kazısı yapacak 90 metre uzunluğunda 6,5 metre çapında 2 TBM, 36 metreyi bulan General Asım Gündüz İstasyonu temel kazısına indirildi. İki TBM daha yakında Buca–Koop İstasyonu’ndan yer altına indirilerek toplam TBM sayısı 4’e çıkartılacak ve dört ayrı uçtan kazı yapılacak. General Asım Gündüz İstasyonu’na indirilen TBM’lerin Ocak ayında kazı çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

702-x-351-piksel-14.jpg

"HEDEFİMİZ 4 YILDA BİTİRMEK"

Sahada çalışmaları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir tarihinin en büyük projesinin belki de en tarihi anlarından birini şu anda yaşadıklarını ifade ederek, “Çok heyecan verici. 3 TBM yer altına inerek tünel kazmaya başlayacak. Bugüne kadar yapılan hazırlıkların aşama kaydettiğini ve bu noktaya geldiğini görmek hepimizi çok mutlu ediyor. Çok heyecan veriyor. Burada bulunan bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yoğun şekilde çalışmalar sürüyor. Ve biliyorum ki tarihinden önce bitirecekler. Bizim 4 yıl gibi bir taahhüdümüz var İzmirliye. Öyle sanıyorum ki daha kısa sürede bunu bitirmiş olacağız” dedi.

702-x-351-piksel-13.jpg

"TEK MAKİNE İLE GÜNDE 15-20 METRE KAZI YAPABİLECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da TBM’lerin Ocak ayı başından itibaren kazıya başlayacağını belirterek, “Tek makine ile günde 15-20 metre kazı yapabileceğiz. 13,5 kilometrelik çift hat dediğimizde yaklaşık 27 kilometrelik bir kazı var. Bunu diğer yöntemlerle yapmak hem uzun sürecekti hem de daha maliyetli olacaktı. O nedenle son teknolojik aletlerle çok hızlı bir şekilde Buca'da çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz” dedi. Daha önce yaptıkları sondajlarda, zemin özelliğinin TBM için de uygun olduğunu belirlediklerini ifade eden Ergenekon, “O nedenle tek makine ile 20 metrelere varan bir kazı hedefliyoruz. 4 makine ile günde 80 metre gibi bir kazı öngörüyoruz. Çalışmalar gece de devam ettiği için zaman zaman vatandaşlardan şikayet alabiliyoruz. Ancak bu çalışmaları yapmak zorundayız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.