İzmir’de öğrenciye destek sürüyor: O ilçede büyük yardım

İzmir’de öğrenciye destek sürüyor: O ilçede büyük yardım

İzmir’in Bergama ilçesinde belediyenin öğrencilere yönelik çeşitli eğitim destekleri sürüyor.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun göreve başlamasıyla hayata geçirilen projeyle, ilçedeki ilkokula yeni başlayan tüm öğrencilere okuma yazma seti dağıtılıyor, İlçe genelinde her yıl ortalama 1500 öğrenci ilkokula başlarken, bugüne kadar 7 binden fazla eğitim seti dağıtıldı.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ndeki çeşitli kurslar yıl boyunca öğrencilere eğitim veriyor. Merkezde 20 farklı kurs bulunuyor. Üniversite hazırlık kursları, müzik, robotik kodlama, satranç, yoga, halk oyunları gibi alanlarda eğitimler veriliyor. KPSS kursunun da açılması planlanıyor. Şimdiye kadar 5 binden fazla öğrenci kurslara katıldı.

Yükseköğrenim gören öğrencilerin ailelerine de 8 ay boyunca öğrenim yardımı sağlanıyor. Bu uygulama ile şimdiye kadar 1300'e yakın aile desteklendi.

'KPSS KURSU DA ÇOK YAKINDA HAYATA GEÇECEK’

Bergama Belediye Başkan Hakan Koştu, "Geleceğimiz olan gençlerimize eğitim setleri, kurslar, eğitimler ve seminerlerle destek oluyoruz. Üniversite hazırlık kurslarımız ve üniversite öğrencilerinin ailelerine yönelik desteklerimizle gençlerimizin yanındayız. KPSS kursu da çok yakında hayata geçecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.