Kademeli emeklilik düzenlemesinde son durum

Kademeli emeklilik düzenlemesinde son durum

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş, kademeli emeklilik düzenlemesini merak ediyor. 2000 ile 2008 yılları arasında sigortalı olarak iş hayatına atılanları yakından ilgilendiren düzenlemede son durum ne? İşte detaylar...

Türkiye'de emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın gözü kulağı, kademeli emeklilik düzenlemesinde. Özellikle 2000 ile 2008 yılları arasında sigortalı olarak iş hayatına atılanları yakından ilgilendirin düzenlemeyle ilgili bir çalışma olup olmadığı merak ediliyor. Peki kademeli emeklilik torba yasada var mı? İşte detaylar...

KADEMELİ EMEKLİLİK GELECEK Mİ?

Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemine yönelik geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gündemde böyle bir çalışma olmadığını söylemişti. Yılmaz, "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok" demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" açıklamasında bulundu.

Kademeli emeklilikte, çalışanların emeklilik yaşını beklemek yerine, daha erken bir tarihte kısmi emeklilik avantajlarından yararlanmalarına olanak sağlarken, yararlanabilecek kişiler genellikle belirli bir hizmet süresini doldurmuş ve belirli yaş kriterlerini karşılamış olması gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum