Kahramankazan Belediyesi'nin çiftçiye desteği sürüyor: "Siz yeter ki üretin"

Kahramankazan Belediyesi'nin çiftçiye desteği sürüyor: "Siz yeter ki üretin"

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, çiftçiye verdiği destek ile üretime ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor. Oğuz, “Siz çiftçilerimiz verdiğimiz destek ile üretmeye devam edin, biz her zaman yanınızdayız" dedi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, tarım ve hayvancılıkta çiftçiye verdiği destek ile Kahramankazanlı çiftçilerin yanında olan ‘Çiftçi Dostu Belediyecilik’ anlayışı ile kırsal kalkınmaya destek vermekte devam ediyor. Göreve geldiği günden bugüne yaptığı yatırımlar, hibe ve destekle Kahramankazanlı çiftçileri yalnız bırakmayan Kahramankazan Belediyesi, bugüne kadar arpadan, buğdaya, sebze meyve fidesinden, Ayçiçek tohumuna kadar tarımsal kalkınmaya destek vererek çiftçinin yüzünü güldürüyor. Hayvancılıkla uğraşan üreticilere yaptığı arı kovanı ve bal arısı desteği ile hayvancılığı da bir kenara bırakmayan Başkan Serhat Oğuz çiftçilere seslenerek; “Siz yeter ki üretin biz belediye olarak yaptığımız yatırım, destek ve hibeler ile biz her zaman sizlerin yanındayız. Amacımız kırsal kalkınmayı sağlayarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaktır” dedi.

basliksiz-1-001.jpg

Tarımsal destekte birçok yatırıma imza atarak çiftçinin yanında olan Kahramankazan Belediyesi, bugüne kadar yaptığı fide desteği, ata tohumu desteği, buğday arpa desteği, ayçiçeği tohumu desteği gibi çiftçiye verdiği destek ile adından söz ettirirken üreticiye verdiği arı kovanı ve arılarda hayvancılığı unutmadı. İşte Kahramankazan Belediyesi’nin son yıllarda çiftçiye verdiği desteklerin birkaçı şu şekilde;

ara.jpg

7 MİLYON 500 BİN FİDE DESTEĞİ

Kahramankazan Belediyesi, ilçede tarıma ve çiftçiye yönelik pek çok çalışmaya imza atarken, geleneksel hale getirdiği fide desteğini ise her yıl artırarak çiftçi ile buluşturuyor. Kayıtlı çiftçilere 2019 yılından itibaren toplamda 7 milyon 500 bin sebze fidesi dağıtıldı. Fideler her yıl düzenlenen programla çiftçilere dağıtılıyor. Fide desteği, domates, biber, patlıcan ve salatalık dahil olmak üzere toplam 9 farklı sebze çeşidini içeriyor. Halk odaklı çalışmalarıyla tanınan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, tarım ve çiftçiliği desteklemeye devam ediyor. Başkan Oğuz, "’Halkımızın neye ne zaman ihtiyacı olursa biz hep oradayız ve orada olmaya devam edeceğiz. Tarımın yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Bu bölgede tarımsal faaliyetlerimizin sürdürülmesi için çiftçimize her zaman destek olacağız. Her sene çiftçimize, köylümüze fide desteğimizi sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Onlara destek olabilmek bize ayrı bir mutluluk veriyor’’ dedi.

ara.jpg

GELENEKSEL TARIM: ATA TOHUMU

Kahramankazan Belediyesi’nin, köylerden topladıkları ata tohumlarını yaygınlaştırma amacıyla başlattığı ve kısa sürede olumlu sonuçlar alan Ata Tohumu desteği, yerelde yetiştirilen kaliteli ürünlerin gelecek nesillere de aktarılması amacıyla her yıl çiftçilerle buluşuyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Kendi kurduğumuz Ata Tohum Serası'nda, 500 bin adet kendi ürettiğimiz ata tohumu fidemiz bulunuyor. Bu ata tohumlarını da çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıyoruz ve ilerleyen yıllarda da bunu sürdüreceğiz. Ancak bu tohumları sınırlı sayıda dağıtacağız. Amaç, ata tohumlarını yaygınlaştırmak ve onların sürekliliğini sağlamak. Üretmeye devam edin, biz her zaman sizin yanınızdayız" şeklinde konuştu.

ar23542.jpg

YAĞLIK AY ÇİÇEĞİ DESTEĞİ

Kahramankazan Belediyesi, ilçede tarıma dayalı potansiyeli değerlendirmek amacıyla çiftçilere yönelik yağlık ayçiçeği tohumu desteği sağladı. Yüzde 75 hibe oranıyla çiftçilere tohum verilen destekleme programı kapsamında, ayçiçeği üretiminin arttırılarak Türkiye genelinde önemli bir merkez olunması hedefleniyor. Bu kapsamda çiftçiye Kahramankazan Belediyesi 6 bin dönüm, Ankara Tarım İl Müdürlüğü ise 2 bin dönümlük destekleme ile toplamda 8 bin dönümlük alanı kapsayan ay çekirdeği desteğini çiftçi ile buluşturdu. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, çiftçilerle birlikte yapılan üretimin son dönemde yükselen ayçiçek yağı fiyatlarını dengelemeye katkı sağlayacağını ifade etti. Bu desteklemeye paralel olarak 8 bin dönümlük alanda ayçiçeği ekimi gerçekleştirilerek, gelecek yıllarda bu alanın daha da genişletilmesi planlanıyor. Tarım ve hayvancılık ilçesi olan Kahramankazan Belediyesi, çiftçilere ve yetiştiricilere sunduğu desteklemelerle ilerlemeye devam edecek.

ara3.jpg

ARICILIĞIN BAŞKENTİ: KAHRAMANKAZAN

Kahramankazan Belediyesi, Türkiye'deki ana arı üretiminin yüzde 65'inin gerçekleştiği “Arıcılığın Başkenti" Kahramankazan ilçesinde, arıcılara yüzde 50 hibeyle arı ve kovan desteği sağladı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere bu desteklemeyi duyurdu. Taleplerin toplanmasıyla birlikte yüzde 50 hibe oranıyla arı ve kovanlar kursiyerlere dağıtıldı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Arıcılık Kursu'nun tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Kursiyerlere sertifikaların yanı sıra arıcılık malzemelerinden oluşan bir set de hediye edildi. Bu destekleme arıcıların üretimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.