Kahramankazan'da kış hazırlıkları yapılıyor

Kahramankazan'da kış hazırlıkları yapılıyor

Kahramankazan Belediyesi kış hazırlıklarını tamamlıyor. Belediye, önce ağaçları budadı ardından ilçede kapsamlı bir mıntıka temizliği yaptı. Başkan Oğuz, “Budama işlemi sadece şehrin güzel görünmesi için değil ağaçların gelişimi içinde yapılıyor” dedi.

Kahramankazan Belediyesi ekiplerince park, cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlarda başlatılan budama çalışmaları ile ağaçlar kış aylarına hazırlanıyor. Ağaçların türüne ve ihtiyacına göre sürdürülen çalışmalarla ilçenin akciğerleri vazifesini gören ağaçların, önümüzdeki bahar aylarında daha sağlıklı büyüyüp yeşermeleri amaçlanıyor. Budama çalışmaları ayrıca eski ve dayanıksız ağaç dallarının kış aylarında kar yağışı nedeni ile kırılarak çevreye zarar vermesine engel olmak amacı ile usulüne uygun olarak yapılıyor.

basliksiz-1-004.jpg

ÖNCE BUDAMA SONRA TEMİZLİK

Yapılan budama işleminden sonra Kahramankazan İlçesi genelince belediye tarafından kapsamlı bir mıntıka temizliği başlatıldı. Şehrin her sokağı ve caddesi karış karış temizlenirken asfalt ve kaldırımlarda bulunan eksikler giderilerek kış hazırlıkları tüm hızı ile devam etti. Ayrıca, bütün parklarda yabani otlar toplanarak park ve bahçelerdeki yeşil alanlar önümüzdeki kış aylarından sonra bahar aylarında yeniden yeşermesi için hazır hale getirildi. Parklardaki oturma alanları, koşu parkurları ve çocuk oyun sahaları da bakıma alınırken bütün Kahramankazan’ın park ve bahçeleri tepeden tırnağa kış hazırlıkları adı altında elden geçirildi.

ara-002.jpg

SADECE ŞEHİR GÜZELLİĞİ İÇİN YAPILMADI

İlçede kontrollü bir şekilde budama işlemlerini gerçekleştirdiklerini dile getiren Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Budama çalışmaları yalnızca şehre görsel güzellik kazandırmak için değil ağaçların ömrünü uzatıp sağlıklı olmasını sağlamak. Kış döneminde ilçemizin sorumluluk alanlarında bulunan tüm parklar, yeşil alanlar ve yol kenarlarındaki ağaçlarda budama işlemlerini kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.

ara23.jpg

YENİ FİDANLAR DİKİLDİ

Hayata geçirdiği çevre projeleri ile her zaman adından söz ettiren Kahramankazan Belediyesi yaptığı bahar temizliğinin yanı sıra ilçeye yeni fidanlar dikimi içinde öncülük etti. Kahramankazan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin belirlediği alanda, Belediyenin sağladığı fidanların dikim etkinliği şenlik havasında geçti. Boylarından büyük kürekleri ellerine alarak çalışan minik öğrenciler 200 fidanı gelecekleri için dikti. Minikler fidanları dikerken Belediye ekipleri de onlara hem yardım etti hem de fidanların bakımları hakkında bilgi verdi. Toprakla temas etmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar fidanlara can suyu vermeyi de ihmal etmedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.