Kalabalığa taş dayanmadı

Kalabalığa taş dayanmadı

Anıtkabir’in tarihi taş kaldırımları her ulusal bayramda akın eden kalabalığa dayanamayarak yerlerinden çıktı.

Tarihi kaldırımlar kalabalığa dayanamadı. Anıtkabir’in Akdeniz Caddesi’ üzerinde bulunan tarihi kaldırım taşları, 19 Mayıs nedeniyle Anıtkabir’e akın eden kalabalığa dayanamadı. Sabahın erken saatlerinden geceye kadar aralıksız insan yoğunluğunun olduğu noktada bulunan tarihi kaldırım taşları zarar gördü. Bazıları kırılırken bazıları ise yerlerinden çıktı.

KALDIRIMLAR YERİNDEN ÇIKTI 

Her bayram olduğu gibi bu yılda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor bayramında binlerce vatandaş Anıtkabir’e akın etti. Sabahın erken saatlerinden geceye kadar açık tutulan tarihi mekân öğle saatlerinde doluluğu en üst düzeyde yaşadı. Ancak kalabalığa Anıtkabir’in Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan kaldırım taşları dayanamadı. Cadde boyu vatandaşların üzerinde yürüdüğü tarihi taşlardan bazıları kırılırken bazıları da yerinden çıktı. 

4 ayda 1 Milyon 680 Bin kişi

Anıtkabir’in internet sitesinde yer alan ziyaretçi bilgi sayılarına göre yılın ilk dört ayında 1 milyon 605 bin yerli 75 bin 483 yabancı olmak üzere toplamda 1 milyon 680 bin 501 kişi tarihi mekânı ziyaret etti. Ocak ve şubat aylarında ortalama 250 bin ziyaretçi gelirken Mart ayında bu sayı 400 bine yakın oldu.  Nisan ayında ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın etkisiyle 792 bin kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında ziyaret etti. Öte yandan Mayıs ayından bu rakamdan daha fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.