Kalecik Belediye Başkan Adayı Dal: İleri gelen ilçelerden biri olacak!

Kalecik Belediye Başkan Adayı Dal: İleri gelen ilçelerden biri olacak!

MHP Kalecik Belediye Başkan Adayı Erdal Dal, “Kalecikli olduğum ve farklı sektörlerde birçok alanda bulunduğum için halkın problemlerini en iyi anlayacak kişiyim. Kalecik’i Ankara'nın ileri gelen ilçelerinden biri haline getireceğim” dedi.

Gazetemize konuşan Kalecik Belediye Başkan Adayı Erdal Dal, “Ben Kalecik sevdalısı biri olarak, Kalecik’e hizmet etmek için bu göreve talip oldum. Kalecik’i Ankara'nın ileri gelen ilçelerinden biri haline getirmeyi planlıyorum. İnşallah Türkiye’ye Kalecik’imizi her seferinde ses getirecek projelerle duyuracağız” dedi. Kalecik’te AK Parti aday çıkarmayıp, MHP’nin adayını destekleme kararı almıştı.

1-007.jpg

“HALKIN PROBLEMLERİNİ EN İYİ ANLAYACAK KİŞİYİM”

Kalecik’te Cumhur İttifakı adayı olan Dal, gazetemize dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaleciklilerle iç içe olduğu için sorunlarını hâkim olduğunu dile getiren Cumhur İttifakı Kalecik Belediye Başkan Adayı Erdal Dal, “Ben bir Kalecik sevdalısı biri olarak, Kalecik’e hizmet etmek için bu göreve talip oldum. Kalecikli olduğum ve farklı sektörlerde birçok alanda bulunduğum için halkın problemlerini en iyi anlayacak kişi benim. Kalecikli vatandaşların nabzını tutarak ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerine getirebilirim. Türkiye’de gitmediğim il, girmediğim ilçe kalmadı diyebilirim. Bunun vermiş olduğu bir avantajla Kalecik’teki eksikleri daha iyi anlayabilir ve daha hızlı uygulamaya koyabilirim. Kalecik’i Ankara'nın ileri gelen ilçelerden biri haline getirmeyi planlıyorum” ifadelerine yer verdi.

2-006.jpg

“ÜZERİNE EKLEYEREK DAHA İLERİLERE GÖTÜRECEĞİM”

Belediye başkanımız Duhan Kalkan’ın döneminde çalışmaları başlanan ve şuan yapımı devam eden projeleri tamamlayacağız” diyen Dal, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Başkanımız Duhan Kalkan birçok projeye imza attı. İnşallah Duhan Kalkan’dan alacağım bayrağı daha ileri taşımak için elimden geleni yapacağım. Başlatmış olduğu projelerine sahip çıkıp, üzerine ekleyerek daha ilerilere götüreceğim. Bunun yanı sıra kendim uzun yıllardır tarım ve sanayinin içerisinde olmamdan kaynaklı, bu alanlarla ilgili çalışmalar gerçekleştireceğim. Projelerimiz tarım, sanayi, turizm ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda olacaktır. Bunların üzerine yönleneceğiz. Yerli turistler için Kalecik, Ankara'nın açık manavı olacak. Kızılırmak’ımızla, sulama alanlarımızla, barajlarımıza birlikte tarımsal faaliyetlerimizi belediye ve çiftçilerimizle beraber götüreceğiz.”

4-003.jpg

“TÜRKİYE PAZARINDA KALECİK’İMİZİ DUYURACAĞIZ”

Dal, Kalecik’in sadece Ankara pazarında değil, Türkiye pazarında da yer alması için girişimlerde bulunacağını söyleyerek, “Kentsel dönüşümün birinci etabı biter bitmez, ikinci etabına başlayacağız. Buradaki okullarda tarım ile eğitimi bir arada yapmayı planlıyoruz. Ziraat odası ile birlikte marka tohum, ata tohumunu ön plana çıkaracağız. Ata tohumun ön plana çıkması ile beraber, Kalecik Ankara'nın tarihi bir ilçesi olmasından kaynaklı Kalecik’e yakışır Ankara'nın organik pazarı haline getireceğiz. Coğrafi işaretli olan üzümümüzü, çöreğimizi ve ekmeğimizi Ankara değil, Türkiye pazarında yer alması için bütün girişimlerimizi yapacağız. İnşallah Türkiye'ye Kalecik’imizi her seferinde ses getirecek projelerle duyuracağız” şeklinde konuştu.

ERDAL DAL KİMDİR?

1 Ocak 1983 tarihinde Ankara’nın Kalecik ilçesinde doğan Erdal Dal, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kalecik’te tamamladı. 2001-2003 yılları arasında askerlik görevini tamamlayan Dal, ardından a Kalecik’te tarım, hayvancılık ve ticaretle ilgilenmiştir. 2019 yılından itibaren enerji sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın üst düzey yöneticiliğini de yapan Erdal Dal, Kalecik Ziraat Odası’nın 3 dönemdir Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir. 2014-2019 ve 2019-2023 yılları arasında Cumhur İttifakı Kalecik Belediye Meclis Üyeliği görevinin yanı sıra hala Kalecik Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir. Dal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.