Kantinlerde yeni dönem: Haftanın bir günü izin verilecek!

Kantinlerde yeni dönem: Haftanın bir günü izin verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin sağlıklı beslenmeye teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında yeni bir adım attı. İşte o projenin detayları…

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine gönderilen resmi yazı ile duyurulan karar, haftanın bir günü okul kantinlerinde çorba satışını içermekte. Bu önemli adım, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde etkilemeyi hedefliyor.

haber1-001.jpg

MEB’DEN AFİŞ

Karara göre; kayıt belgesi alan gıda işletmeleri, haftanın belirlenen gününde çorba üreterek, bu çorbaları öğrencilere satabilecekler Milli Eğitim Bakanlığı, projeyi desteklemek ve öğrencilerin ilgisini çekmek adına özel afişler de hazırladı.

haber2.jpg

AMAÇ OBEZİTEYLE MÜCADELE

Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme için olumlu bir adım olduğunu belirtirken, haftanın sadece bir günü için belirlenen düzenlemenin yetersiz olduğunu ifade etti. Şahin, kantincilere daha fazla esneklik tanınarak, çorbaların istenilen gün ve saatte hazırlanabilmesi gerektiğini vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.