Kasa fişlerinde büyük tehlike! Sakın dokunmayın

Kasa fişlerinde büyük tehlike! Sakın dokunmayın

Bilim insanları alışveriş fişlerinde bulunan tehlikeye karşı uyardılar. Araştırmalar sonucunda alışveriş fişlerinde yüzde 90 oranında kansere neden olan kimyasal bulunduğunu ortaya çıktı.

Bilim insanları korkunç bir sonucu ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre alışveriş fişlerinde bulunan kimyasalların çeşitli hastalıklara neden olduğu açıklandı. Zamanla kaybolan mürekkeplerin kullanıldığı fişler, BPA (bisfenolA) içeren termal kağıtla yapıldığı öğrenildi.

ALIŞVERİŞ FİŞLERİNDE KİMYASAL

İspanya'da yapılan araştırmalar sonucunda alışveriş fişlerinde yüzde 90 oranında kansere neden olan kimyasal bulunduğunu ortaya çıktı. Zamanla kaybolan mürekkeplerin kullanıldığı fişler, BPA (bisfenolA) içeren termal kağıtla yapıldığı öğrenildi. Araştırmalar BPA'nın hormona bağlı kanserlere yol açabileceğini, daha önce kısırlık, otizm, DEHB, obezite, tip 2 diyabet, erken doğum ve erken ergenlik başlangıcıyla bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

fis-6.jpg

HORMONAL DENGEYİ BOZUYOR

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, alışveriş fişlerinde bulunan BFA (Bizfenol A) maddesinin, kanser riski taşıyabileceğini ortaya koyuyor. BPA, bazı termal kağıtlarda bulunan bir kimyasal madde olarak biliniyor ve alışveriş fişlerinin üzerinde sıkça bulunuyor. Çevre ve sağlık kuruluşları, BFA'nın insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin olabileceği konusunda uyarıyor. Bazı araştırmalar, bu maddenin kanserojen özelliklere sahip olabileceğini ve hormon dengesini bozabileceğini öne sürüyor.

fis-3.jpg

BPA, BEYAZ BİR TOZDUR

Geçici mürekkeplerin kullanıldığı bu fişlerin bir süre sonra üzerlerindeki baskıları kaybedeceğini söyleyen uzmanlar, müşteri fişleri kolayca tanısa bile ve satın aldığınız pantolonları iade edeceğiniz zaman kasiyerler hiçbir şey göremediklerini söyler. Sıklıkla bulduğunuz tek şey, onları çantadan veya çantadan çıkarırken çıkan ince beyaz renkli bir tozdur. BPA, kesinlikle, parmaklarınıza yapışan beyaz tozdur'' ifadelerini kullandı.

BİZFENOL A MADDESİ NEDİR?

Uzmanlar, insan sağlığına sayısız zararı bulunan “Bisfenol-A” maddesini içeren ürünler konusunda tüketicileri uyardı. En sık kullandığımız veya dokunduğumuz ürünlerin başında alışveriş fişleri ile plastik kapların geldiğini söyleyen uzmanlar, “Milyonlarca insanın her iki ürünle de neredeyse sürekli teması olduğunu ve alışverişler slipleri ile bankamatiklerdeki işlemlerden sonra verilen makbuzların Bisfenol-A adlı maddenin en yoğun olduğu ürünler olduğunu vurguluyor. Öte yandan her iki ürüne de kesinlikle çıplak elle dokunulmaması gerektiği öne sürülüyor.

Kaynak:Enes Boyacı /gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.