Kazanırsa Türkiye rekorunu kıracak: İşte o belediye başkanı

Kazanırsa Türkiye rekorunu kıracak: İşte o belediye başkanı

AK Parti Hatay Payas’ta mevcut belediye başkanını aday gösterdi. Kazanırsa Türkiye rekorunu kıracak o isim 6’ncı dönem için yarışacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Hatay adaylarını duyurdu. İsmi açıklanan adaylar arasında mevcut Hatay Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da yer aldı. 31 Mart 2024 tarihindeki Yerel Seçimlerde tekrar aday gösterilen Bekir Altan, 1999 yılından beri Payas Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Altan, kazanması halinde Hatay Payas Belediye Başkanlığı görevine 6’ncı döneminde devam edecek.

1saa.jpg

5 DÖNEMDİR ARALIKSIZ BELEDİYE BAŞKANI

Asıl mesleği öğretmenlik olan Bekir Altan, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde mesleğini icra ettikten sonra istifa ederek 18 Nisan 1999 seçimlerinde Hatay Payas Belediye Başkan Adayı oldu. 1999 yılında Payas (Yakacık) Beldesi olarak geçen ilçede MHP’den Belde Belediye Başkanı olarak seçilen Bekir Altan, 2004 seçimlerinde de kazanarak görevine devam etti. 2009 yılında halen Belde statüsünde olan Payas’ta bu kez yüzde 54 oy ile kazandı. Bekir Altan, Kanun değişikliği ilçe olan Payas’taki 2014 Yerel Seçimlerinde de AK Parti adayı olarak yüzde 46 oy oranı ile seçildi. 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakının Payas Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Bekir Altan, bu kez yüzde 42 oy oranı ile ilk sırada yer aldı. Böylece 5 dönem üst üste aralıksız olarak Hatay Payas’ta Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

1payas.jpg

EN UZUN SÜRELİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAK

Mevcut Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 Yerel Seçimlerinde Hatay için ismini duyurduğu adaylar arasında yer aldı. Bekir Altan, 1999 yılından beri Hatay Payas’ta galip geldiği seçimlerde bu kez 6’ncı dönem için yarışacak. Cumhur İttifakı adayı olan Bekir Altan 31 Mart 2024’te kazanması halinde Türkiye tarihinde en uzun süre Belediye Başkanlığı yapmış ismi olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.