Keçiören Belediyesi öncülüğünde “Ankara Buluşmaları” toplantısı yapıldı

Keçiören Belediyesi öncülüğünde “Ankara Buluşmaları” toplantısı yapıldı

Keçiören Belediyesi öncülüğünde “Ankara Buluşmaları” başlıklı bilgi, analiz ve değerlendirme toplantıları Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un başkanlığında başlatıldı.

Teması Ankara’nın kentsel altyapısından, sosyal ve kültürel hayatına kadar mevcut yapısının analiz edilmesi ve modern dünyada geçerli olan metropol şehir perspektifinden değerlendirmesi olan istişare toplantılarının ilki Keçiören Estergon Kalesi’nde gerçekleştirildi.

GELECEĞİN AKILLI KENTLERİ

“Geleceğin Akıllı Kentleri ve Ankara” başlığıyla yapılan toplantıda kent yönetim hizmetlerinin dijital imkânlarla daha gerçekçi, adil, zaman ve tasarruf kriterleri çerçevesinde şehrin insanına sunulması konuları ele alındı. Ayrıca kent sorunlarının önceden ve yerinde tespit edilerek çözüme kavuşturulması ve sürekli güncellenen bilgilerle sürdürülebilir, huzurlu bir kent hayatının oluşturulmasına yönelik projelerin şekillendirdiği akıllı kentlerin günümüzdeki örnekleri aktarıldı.

ara-002.jpg

“DOĞRU KULLANMAMA SORUNU VAR”

Moderatörlüğü Kent Politikaları Araştırma Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Hayri Ulvi tarafından yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Turgut Altınok, Türkiye’deki belediyecilik anlayışı ve yatırım planlamaları hakkında bilgi vererek, “Türkiye’de belediyelerin kaynak problemi yok, kaynağı yerinde kullanmama problemi var. Belediye başkanlarının vatandaşa hizmet etmek için elinde büyük imkânları var. Bu imkânlar gerçek ihtiyaç ve çözümlere yöneltilmiyor. Akıllı kentleri ancak ihtiyaçları doğru belirleyerek, sorunları iyi analiz ederek ve yatırımları akılcı şekilde planlayarak gerçekleştirebiliriz. Günümüz koşullarında kentsel hizmetlerde verimliliğin ve etkinliğin giderek önemi artıyor. Akıllı kentlerin bu alanlara da katkısının olması gerekiyor. Akıllı şehirlerin günlük yaşam ve altyapının mevcut durumuyla uyumlu olması elzemdir. İnsanlarımızla yerel yönetimi yakınlaştırarak katılımı ve yönetişimi iyileştirmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.