Keçiören’deki teleferikte güvenli ulaşım için bakım devam ediyor

Keçiören’deki teleferikte güvenli ulaşım için bakım devam ediyor

Antalya’da yaşanan teleferik kazasının ardından bakım-onarım için kapatılan Keçiören Teleferik Hattı’nda çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında; kabinler gözden geçirilerek, teleferik sisteminin makaraları kontrol ediliyor.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde 12 Nisan günü yaşanan teleferik kazasının sonucunda 1 kişinin yaşamını yitirmişti. Olayın ardından harekete geçen Keçiören Belediyesi, Teleferik Hattı'nı geçici süreliğine kapatarak, bakım ve onarım çalışmaları için kolları sıvamıştı. Çalışmalar kapsamında; kabinler gözden geçirilerek, teleferik sisteminin makaraları kontrol ediliyor. Vatandaşlıların güvenliği için titizlikle yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Keçiören Teleferik Hattı'nın yeniden hizmete açılması için gerekli adımlar atılacak.

antalya-teleferik-kazasi.jpg

NE OLMUŞTU?

12 Nisan’da Antalya’da yaşanan teleferik kazasının ardından, Keçiören Belediyesi harekete geçerek, kentte bulunan teleferiği bakıma almak üzere geçici süreliğine kullanıma kapatmıştı. Keçiören Teleferik Hattı’nın durumu ile ilgili belediye yetkilileri tarafından edindiğimiz bilgilere göre, teleferiği cumartesi günü itibariyle bakıma aldıklarını, bu sebeple de bir süreliğine kullanımına kapattıkları aktarmışlardı.

antalya-teleferik-kazasii.jpg

MAKARALAR KONTROL EDİLİYOR

Her bir kabini 8 kişilik olan ve toplamda 16 kabinle Ankaralılara hizmet veren teleferik sistemindeki periyodik bakım çalışmalarının devam ettiğini gazetemiz ile paylaşan belediye yetkilileri, çalışmalar kapsamında; vatandaşların güvenliği için kabinlerin gözden geçirildiğini ve teleferik sisteminin makaralarının kontrol edildiğini belirtti. Keçiören Belediyesi tarafından bakım-onarım çalışmaları devam eden Teleferik Hattı’nın, kullanıma açılacağı tarihin net olmadığını aktaran yetkililer, durum hakkında ilerleyen günlerde bilgi verileceğini aktardı

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.