Bugün resmen açılıyor

Bugün resmen açılıyor

Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi’ndeki Kelebek Su Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.4 milyon TL maliyetle yenilenerek, eski ihtişamına yeniden kavuştu. Parka bir de Atatürk Heykeli dikildi. İşte Kelebek Su Parkı’nın yeni hali:

Etimesgut'un en büyük sosyal alanlarından biri olan Kelebek Su Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.4 milyon TL maliyetle yenilenerek, eski ihtişamına yeniden kavuştu.

İyi Parti lideri Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımı ile gerçekleştirilen ve Etimesgut ile Sincan'da hayata geçirilen bir dizi projenin toplu açılış törenine ev sahipliği yapan Kelebek Su Parkı'nın yeni halini sizler için görüntüledik:

Akşener ile Yavaş'ın katılımı ile resmi açılışı yapılacak olan parklardan olan Kelebek Su Parkı, çok eski bir park. Melih Gökçek’in Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahi Mesut Mahallesi'nde yapılan, büyüklüğü ve güzelliği ile bölgeye değer katan Kelebek Su Parkı, son yıllarda bakımsız kalmış, eski ihtişamını kaybetmişti. Bu hale gelmişti:

kelebek-su-parki-bakimsiz-hali.jpg

Parkın en büyük özelliği olan ve adını aldığı dev su havuzu kurumuştu. Kelebek adeta suya hasret kalmıştı! Park içindeki Tavşan Adası’nın sakinleri de bakımsızlıktan, açlıktan ölmeye başlamışlardı.

YENİLENDİ, CANLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla başlatılan eski ve bakımsız parklarda yenileme çalışmaları kapsamında bura da yenilendi.

kelebek-su-parki-havuz.jpg

Parkın öncelikle olarak havuzu çalışır hale getirildi, temizlendi, çevre düzenlemesi yapıldı.

etimesgut-kelebek-su-parki.jpg

Alandaki park ve kent mobilyaları da yenilendi.

kelebek-su-parki-kelebek.jpg

Parka bir de, Türk ve ABB bayrakları ile birlikte Atatürk Heykeli dikildi.

kelebek-su-parki-ataturk-heykeli.jpg

41 DÖNÜM, 15 DÖNÜMÜ HAVUZ

İlk 2014’te hizmete açılan park 41.7 dönümlük bir alan üzerine kurulu. Kelebek Su Parkı’nın en büyük özelliği yaklaşık 15 dönümlük bir havuzunun olması. Havuzların araları ve etrafında çocuk oyun alanları, spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahası ile çardaklar ve banklar bulunuyor.

Alkol tüketiminin yasak olduğu parkta Büyükşehir'in Anfa Güvenlik ekipleri 7/24 görev yapıyor.

Ferit Atmaca / İlksayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum