Kış aylarının gelmesiyle salebin satışları 2 katına çıktı

Kış aylarının gelmesiyle salebin satışları 2 katına çıktı

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk havaların vazgeçilmez içeceği olan salep caddelerdeki yerini aldı. Eşsiz lezzetinin yanı sıra, tam bir şifa deposu olan salebin satışları 2 katına çıktı.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk havaların vazgeçilmez içeceği olan salep caddelerdeki yerini aldı. Eşsiz lezzetinin yanı sıra, tam bir şifa deposu olan salebin satışları 2 katına çıktı. Osmanlı zamanından günümüze kadar gelen yumuşak içime sahip salep, soğuk havalarda tüketildiği durumda vücut ısısını artırarak göğsü yumuşatıyor. Hoş kokusu ile insanın içini ısıtan salebin faydaları saymakla bitmiyor. Havaların soğumasıyla birlikte satışların artış gösterdiğini söyleyen salep satıcısı Mustafa Turan, “Geleneksel yöntemlerle hazırlamış olduğumuz salebin vatandaşlara satışını yapıyoruz. Kış aylarının gelmesi ile birlikte salebe olan talep çoğaldı. Tabi bununla beraber satışlarımızda artış oldu” dedi.

sag-salebi.jpg

“VATANDAŞLARIMIZIN BEĞENİSİNE SUNUYORUZ”

Kış aylarının gelmesiyle birlikte salep satışlarının 2 kat arttığını dile getiren salep satıcısı Mustafa Turan, “Kış aylarının gelmesi, havaların soğumasıyla beraber salebe olan talep çoğaldı. Tabi bununla beraber satışlarımızda artış oldu. Geleneksel yöntemlerle hazırlamış olduğumuz salebin vatandaşlara satışını yapıyoruz. Şeker, doğal süt ve salebi birleştirerek hazırladığımız lezzetimizi vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Günlük taze ve sıcak sıcak çıkartıyoruz. Ankara oldukça soğuk bir şehir olduğundan dolayı da salep oldukça çok tüketiyor. Günlük ortalama 90 bardak civarında salep satıyorum” ifadelerini kullandı.

saleppppp.jpg

TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Bağışıklık deposu olan salep sadece bir lezzet kaynağı değil. Kışın vazgeçilmezi salebin faydaları saymakla bitmiyor. Doğal bir içecek olan salep hastalıklara karşı tam bir şifa deposu. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde nezle, grip ve soğuk algınlığına oldukça iyi geliyor. Bunların yanı sıra yüksek miktarda potasyum ve C vitamini içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk havalarda tüketildiği durumda vücut ısısını arttırır ve göğsü yumuşatır. Şişkinlik ve kabızlığı gidererek sindirimi kolaylaştırır. Boğazları yumuşatarak öksürüğü giderici özelliğe sahiptir. Salebin üzerine dökülerek tüketilen tarçın içeriğinde bulundurduğu antioksidan özelliğinden dolayı özellikle çocuklar için oldukça faydalıdır.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.