Kızılcahamam Belediyesi 10 yıllığına kiraya veriyor

Kızılcahamam Belediyesi 10 yıllığına kiraya veriyor

Kızılcahamam Belediyesi Yenice Mahallesi’nde bulunan Kadirbey Parkı’ndaki işyerini 10 yıllığına kiraya çıkaracağını duyurdu. Söz konusu işyerinin 10 yıllık toplam kira bedeli ise tam 60 bin lira olarak belirlendi.

Kızılcahamam Belediyesi Belediye Meclisinde aldığı karar ile Yenice Mahallesi’nde yer alan Kadirbey Park’ının içindeki iş yerini on yıllığına kiraya vereceğini duyurdu. Belediye habere konu olan işyeri için aylık 500 lira kira bedeli belirlerken, on yıl için toplanda 60 bin lira istediğini duyurdu. Söz konusu işyeri kiralama ihalesi için Belediye kaynakları ihale hakkında, “Geçici teminatı ise 1.800.00. liradır. Şartname bedeli 100 lira olup şartname bedelini yatırmayan müstecirler ihaleye katılamazlar” uyarısında bulundu.

kizilcahamm1.jpg

KİRA ARTIŞI TFE’YE BAĞLI

Belediye yetkilileri ihalenin 16 Kasım 2023 tarihinde saat 14.30’ da Belediye Encümen Toplantı Salonunda Encümen huzurunda yapılacağını dile getirdi. Ayrıca ihale hakkında, “Geçici teminatlar ihale günü saat:14.30’a kadar Belediyemiz T.C Ziraat bankası Geçici Teminat Hesabına yatırılacaktır. Kesin teminat ihale bedeli üzerinden yüzde 6 oranında hesaplanacaktır. Süresi sona erdikten sonra Belediye Encümeni kira ihalesini yeniden yapacaktır. Takip eden yıllar kira bedelleri ise, bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında arttırılacaktır. Kira bedeli sözleşme düzenlenmeden önce bir aylık kira bedeli peşin olarak yatırılır. Belediyemiz Tahsilat-Tahakkuk Servisine yatırılır. Peşin ödenmediği takdirde ödenmeyen aylarla ilgili 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usul Hakkında Kanunun 51. Maddesinde belirtilen gecikme oranı uygulanır” denildi.

kizilcaham2.jpg

İŞTE GEREKLİ BELGELER

Kızılcahamam Belediyesi işyeri kiralama ihalesi için katılımcılardan şu belgeleri istedi. Söz konusu katılımcı gerçek kişi ise, “Nüfus Cüzdanı örneği. Tebligat Adresi. İkametgâh belgesi. Geçici Teminat ve Şartname bedeli makbuzu. Kızılcahamam Belediyesine Borcu olmadığına dair belge. İhaleye katılacak kişi Tüzel kişi ise, “Şirketin Son yönetimini gösterir ticari sicil gazetesi. Yetkili olduğuna dair imza sirküsü. Bağlı bulunduğu oda kayıt belgesi. İkametgâh belgesi. Tebligat adresi. Geçici Teminat ve şartname bedeli makbuzu. Belediyemize Borcu olmadığına dair belge” istendi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.