Köpek Proteo neden öldü?

Köpek Proteo neden öldü?

Kahramanmaraş merkezli ve 10 çevre ili etkileyen 7,7 ve 7,6 depremler sonrası ülkemize birçok yardım ve farklı ülkelerden arama-kurtarma ekipleri geldi. Peki, Köpek Proteo kimdir, neden öldü, nereden geldi?

Büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, dünyanın dört bir yanından yardıma gelen arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Peki, Çalışmalar sırasında hayatını kaybeden Proteo, kimdir, neden öldü, nereden geldi?

PROTEO NEDEN ÖLDÜ?

Meksika’dan gelen arama-kurtarma ekibinin eğitimli köpeği Preteo, görev sırasında yaşlılığa bağlı rahatsızlanarak ölmüştür. 12 Şubat tarihinde öldüğü, Meksika Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından duyuruldu. Proteo'nun eğitmeni Juan Carlos Villeda Marquez, enkaz altında değil görevi sırasında rahatsızlanarak öldüğünü açıkladı.
Meksika Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada ”Yol arkadaşımız Proteo’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizin aranması ve kurtarılmasında Meksika ekibinin bir üyesi olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz.” dedi.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.