Kozmetik ürünlerde sıkça tercih ediliyor: Polifenol nedir?

Kozmetik ürünlerde sıkça tercih ediliyor: Polifenol nedir?

Doğal bir bileşik olan ve antioksidan özelliğiyle ön plana çıkan Polifenoller, hücresel hasarı önlüyor. Öte yandan polifenollerin bazı yan etkileri de olabiliyor. İşte detaylar...

Son dönemlerde kozmetik ürünlerde de etken madde olarak sıkça tercih edilmeye başlanan Polifenollere ilişkin detaylar merak ediliyor. Uzmanların aktardığına göre bitkilerde bulunan bir grup bileşik olan Polifenoller, genellikle antioksidan özelliklere sahip olmasından dolayı tercih ediliyor.

702-x-351-piksel-4.jpg

Doğal bileşikler olan Polifenoller, sağlık üzerinde çeşitli olumlu etkileri olan Antioksidan özellikleri ile hücresel hasarı azaltıyor. Bu bileşiklerin bazı hastalıkların önlenmesine de yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca Polifenollerin anti-inflamatuar, antikanser ve kalp-damar hastalıklarını önleme gibi potansiyel faydaları olabileceğine de vurgu yapıyor. Çay, meyve, sebzeler ve bazı bitkisel takviyeler gibi birçok besin kaynağında da bulunuyor.

POLİFENOLLERİN YAN ETKİSİ VAR MI?

702-x-351-piksel-5.jpg

Uzmanların değerlendirmesine göre Polifenoller genellikle güvenli ve yan etkileri nadir görülüyor. Ancak, bazı kişilerde aşırı tüketim veya alerjik reaksiyonlar gibi durumlara sebebiyet verebiliyor. Aşırı miktarda Polifenol alındığında sindirim problemleri, mide rahatsızlığı veya baş ağrısı gibi yan etkiler görülebiliyor. Ayrıca, bazı polifenol kaynakları, özellikle bitkisel takviyelerde veya ekstrelerde bulunan yüksek konsantrasyonlarda reaksiyonlara neden olabiliyor.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.